La UOC i el TERMCAT creen un observatori de la terminologia de la societat del coneixement

Art en xarxa, cibercepció, comunitat virtual, hacktivisme, lloc web, realitat virtual i wiki són alguns dels termes que recull ?Talaia?

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i el Centre de Terminologia Termcat han creat ?Talaia?, un observatori de terminologia de la societat del coneixement fruit D’un acord de col·laboració entre ambdues institucions.
L’observatori recull, a partir D’un buidatge semiautomatitzat i de tècniques lingüístiques i estadístiques de filtraltge, la terminologia en català, castellà i anglès publicada als articles de les revistes acadèmiques de la UOC, que estudien els efectes i la influència de L’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació en les persones, les organitzacions i el conjunt de la societat.

L’objectiu de ?Talaia? és posar al servei de la societat terminologia neològica de qualitat en els tres idiomes, a fi de facilitar les comunicacions especialitzades i afavorir el treball multilingüe i L’elaboració D’estudis sobre neologia emergent o sobre formes que tenen un ús rellevant en la comunitat D’especialistes. Actualment, L’observatori conté 168 denominacions procedents de la primera revista buidada, Artnodes, una publicació sobre art, ciència i tecnologia. Destaquen termes com art en xarxa, art transgènic, cibercepció, hacktivisme, wiki, bit, ciberespai, comunitat virtual, entorn digital, lloc web, realitat virtual i wiki, entre D’altres. Progressivament s’hi aniran incorporant els termes procedents D’altres publicacions acadèmiques de la UOC.

Etiquetes: