La X Setmana dels Rahola s’obre amb tot «un animal de ràdio» 

Jordi Basté ha conversat amb la periodista Marta Gibert sobre periodisme, ràdio i actualitat 

Redacció.- El periodista Jordi Basté ha estrenat la desena edició de la Setmana dels Rahola en una conversa en la qual ha quedat clar que la ràdio és el seu hàbitat natural. El director i conductor d’El Món a RAC1, en una xerrada relaxada amb la periodista Marta Gibert, ha demostrat ser tot «un animal de ràdio», encara que també es mou amb facilitat en altres ambients: la premsa escrita, la televisió i la literatura, per exemple.

Basté ha explicat com es fa, dia a dia, el programa de ràdio més escoltat a Catalunya —què comporta ser líder, els nervis, els bons moments, la pressió, l’equip que l’envolta— i ha donat també la seva visió sobre la salut del periodisme actual. I, és clar, ha desgranat algunes anècdotes de la seva llarga trajectòria professional. La conversa l’ha obert el vicepresident de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, Jordi Grau.

Tant el públic que omplia l’aula magna de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona com el que ha seguit l’activitat via streaming han tingut la seva oportunitat per plantejar preguntes al periodista barceloní.

La X Setmana dels Rahola seguirà demà, dimarts 15 de febrer, a les 6 de la tarda, a l’auditori gran de la Biblioteca Pública Carles Rahola, amb la conversa «Que Déu ens agafi confessats!», protagonitzada per Vicenç Lozano, autor del best-sellerIntrigues i poder al Vaticà. Lozano explicarà a la periodista Neus Bonet alguns dels secrets que s’amaguen a la Santa Seu.

Encara queden places lliures per assistir presencialment a aquest acte: cal fer inscripció prèvia al web http://www.premiscarlesrahola.cat/setmana-dels-rahola-2022/. També es podrà seguir en directe a través de la web http://www.ddgi.cat/endirecte, o bé per Twitter a través de l’etiqueta #Rahola22.

La Setmana dels Rahola celebra els deu anys amb un cartell de luxe. Després de Basté i Lozano, vindran Patrícia Plaja, Tomàs Molina, Isaki Lacuesta, Imma Merino, Pep Prieto i Àngel Quintana. Malgrat la pandèmia, que encara dura, s’han organitzat cinc converses apassionants i variades: cinc dosis de vacuna contra la desinformació i l’avorriment.

(Fotografia Miquel Millán)

Vídeo de la conversa en aquest enllaç