La XVI Biennal d’Art Contemporani Català incorpora com a novetat un ajut a la producció dels joves creadors

El caràcter itinerant de l’exposició respon a una idea descentralitzada del país

La seu nacional d’Òmnium Cultural ha presentat la XVI Biennal d’Art Contemporani Català. Es tracta de l’exposició itinerant per Catalunya i Andorra de les obres de 9 artistes, que han estat seleccionats prèviament entre 300 participants.
La Biennal, que fa 31 anys que se celebra, vol ser una ajuda a la divulgació d’obres fresques i innovadores d’artistes novells entre el públic general del territori català. Com a novetat de la present edició, destaca una ajuda de 300 € que els organitzadors han atorgat als 9 guanyadors per tal d’incentivar el procés de creació.

El director de la Biennal Josep Canals, creu que la Biennal d’enguany es representativa de les tendències plàstiques del mestissatge, un clar referent de la zona mediterrània. Per la seva part, Àlex Mitrani, crític d’art i membre del jurat, assenyala que s’han de multiplicar i diversificar aquest tipus d’iniciatives i a més, calen més circuits.

De moment, està previst que durant els propers dos anys la Biennal passi per les següents localitats catalanes: Sant Cugat, Lleida, Cambrils, Rubí, Encamp, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Olesa de Montserrat, Mollet del Vallès, Sant Joan de les Abadesses, i per últim Barcelona. Tal com s’ha destacat durant la roda de premsa, Barcelona és la última ciutat de l’itinerari per tal de defugir del centralisme que sovint es dona a l’exposició de creació artística.