La XXI edició del Festival Sónar de Barcelona obre avui les seves portes amb actuacions de Massive Attack i Plastikman

La interacció entre tecnologia creativitat, música i negocis

Avui s’inaugura el Sónar 2014, festival Internacional de Música Avançada i New Media. Durant el 12, 13 i 14 de juny es podrà gaudir a la ciutat de Barcelona de les noves tendències musicals electròniques del moment. Sónar és un festival pioner amb un format únic i contingut i es posiciona com a referent líder dins dels festivals internacionals en virtut d’una oferta cultural acuradament equilibrada, que combina un caràcter lúdic, l’avantguarda i l’experimentació amb noves tendències de la música electrònica.

Al llarg dels tres dies es podran trobar diverses activitats que es divideixen en dos espais principals: Per una banda, el Sónar de Dia, que es troba des de 2013 a la Fira de Montjuïc, amb concerts i djs, vitrines, així com la nova zona de Sónar + D, l’essència és descobrir i rastrejar nous talents i millorar les activitats professionals. I, per d’altra banda, el Sónar de Nit ubicat a la Fira Gran Via de l’Hospitalet, on se celebren els principals noms de l’escena internacional de la música actual.

Enguany, continua l’aposta per “Sónar + D”, la qual presenta un programa amb un objectiu comú: fer que la relació entre la creativitat, la tecnologia, la mobilitat, la innovació i l’empresa sigui més transparent i accessible. El naixement de Sónar + D el 2013 expressa un compromís concret amb l’activitat professional del Sónar, que uneix les empreses creatives i tecnològiques de tot tipus.

Dins del projecte tecnològic Sónar+D, es presentarà en exclusiva l’estrena europea del documental ”Clouds” realitzat per ser vist únicament a través de Oculus Rift, les ulleres de Realitat Virtual. També, Daito Manabe, un dels tecnologistes més influents del món, que treballa a l’estudi creatiu Rhizomatics,  explicarà la seva trajectòria com a programador, compositior i dissenyador o bé, es presentaran obres d’art com “Unidisplay” de  Carsten Nicolai, un monument audiovisual que combina l’estètica digital i l’art.