La XXIII edició del festival temporada alta es celebrarà del tres d'octubre al vuit de desembre a Girona i Salt

Dei Furbi, Premi Max 2014, estrenarà el seu nou espectacle al Festival, sumant-se així, juntament amb Tricicle i T de Teatre entre d'altres

Temporada Alta, Festival de Tardor de Catalunya Girona/Salt, celebrarà la seva 23ena edició del 3 d’octubre al 8 de desembre. La programació completa del festival, amb tots els espectacles internacionals, les estrenes i propostes de teatre, dansa, circ, música, cinema i creació contemporània es donarà a conèixer el 4 de setembre. Des d’avui però, es poden comprar entrades per a 9 propostes de música i teatre al web del festival www.temporada-alta.net.

Als noms ja anunciats fa uns dies cal afegir-hi l’estrena del nou espectacle de la companyia Dei Furbi, Trilogia MozArt, que recentment ha obtingut un Premi Max per la seva darrera producció La Flauta màgica. També estrenaran a Temporada Alta Albert Pla i Pascal Comelade, que tornen a treballar junts després de l’espectacle Somiatruites. El Festival també acollirà l’estrena a Catalunya del nou projecte de la cantant portuguesa Dulce Pontes, Puertos de Abrigo.

En aquesta edició també es podran veure els espectacles Bits de Tricicle i T de Teatre amb Dones com jo de Pau Miró. Les entrades per a tots aquests espectacles es poden comprar des d’avui mateix, així com les dels concerts Granada de Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernandez Miró, Els Amics de les Arts, El intérprete amb Asier Etxeandia i PaGAGnini d’Yllana, amb Ara Malikian.

L’artista Eulàlia Valldosera és l’autora del cartell d’aquest any, una imatge d’una ampolla de plàstic que segons la seva creadora és una “metàfora de l’artista, de l’actor, del creador en la mesura que és un contenidor que canalitza la inspiració. A través de l’artista flueix la inspiració, vingui d’on vingui”. El cartell de Vallosera, Premi Nacional d’Arts Plàstiques 2002, s’inscriu en el treball que està portant a terme l’artista des de fa anys amb ampolles de sabó.

A partir d’aquesta ampolla de plàstic es poden plantejar nombroses preguntes. Hi ha un fet, però, que crida l’atenció i que fa que la lectura de la peça (cartell) no sigui tant immediata: l’ampolla està plena, i per tant, segons l’artista “Hi ha una lectura de fons de que estem al davant d’un objecte que està malmès, un objecte de rebuig. D’alguna manera parla de la relació entre el continent i el contingut i de la relació entre l’aspecte físic i l’aspecte anímic”

Calendari del Festival

El calendari del festival es completa amb les dates de venda d’entrades de tots els espectacles que, a partir del 9 de setembre es podran adquirir, a més del web, a les taquilles dels teatres i la resta de canals habituals. Des de l’endemà de la presentació de la programació, el 5 de setembre, els membres d’El Club CT (www.ciutatinvisible.org) podran comprar les localitats dels espectacles.

Dels espectacles que avui s’han posat a la venda, una part de l’aforament s’ha reservat per incloure’ls als paquets que es podran adquirir a partir del setembre, un cop es conegui tota la programació.