L’abans i el després de la ratafia, motiu del cartell de la 34a Festa de la Ratafia

Els balcons de la ciutat s’engalanaran amb 500 domassos

L’autor del cartell de la 34a Festa de la Ratafia és el farnesenc Marçal Morell Torra. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, actualment viu a Göteborg (Suècia) on treballa en disseny web, disseny gràfic i fotografia. El cartell, que es presentarà a l’octubre, mostra l’abans i el després del procés de maceració, amb les herbes com a protagonistes que, en un esforç de cooperació deixen anar tot el seu color per donar la ratafia.

“Volia crear una imatge a través de les herbes de la ratafia, i han sortit dos retrats, un amb les herbes que es posen dins la garrafa i un altre amb les herbes que surten”, explica Morell. “És com les dues cares de la Festa, l’abans i el després, la nit i el dia, el sol i la serena”, afegeix la Confraria de la Ratafia que, juntament amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, impulsa de la Festa de la Ratafia.

Com a novetat, enguany s’editaran 500 domassos de color ratafia (vellut de pagès) amb el logotip del sol i serena de color clar. Costaran 5 euros, que serviran per finançar la Festa, i es vendran a través d’un porta a porta un parell de vespres i després es podran adquirir a l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners. A més, hi haurà un domàs gegant sota les voltes de les Mesures que presidirà amb el penó tota la Festa. D’aquesta manera la Confraria de la Ratafia anima a tots els ciutadans i ciutadanes a guarnir la ciutat per la Festa més esperada.

La 34a Festa de la Ratafia està impulsada per l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i la Confraria de la Ratafia i tindrà lloc del 5 al 8 de novembre a la capital de La Selva.