L’Acadèmia del Cinema Català anuncia els 10 curtmetratges preseleccionats als Premis Gaudí

Han integrat la comissió de selecció de curtmetratges Montserrat Bou, Juan Ferrer, Raúl Román, Elena Serra, Andrew Tarbet i Rosa Vergés

Comença la cursa de la sisena edició dels Premis Gaudí organitzats per l’Acadèmia del Cinema Català. Un any més, es vol distingir les pel·lícules i els professionals catalans que han participat en els llargmetratges, documentals i pel·lícules per a TV estrenats entre el 8 de desembre de 2012 i el 31 de desembre de 2013, segons les votacions dels acadèmics. La gala de lliurament dels guardons tindrà lloc el diumenge 2 de febrer de 2014 al Barcelona Teatre Musical.
Una comissió nomenada per la Junta directiva de l’Acadèmia ha preseleccionat una desena de curtmetratges per competir a la primera volta de votacions dels acadèmics. D’aquestes votacions sortiran els quatre títols candidats a rebre el Gaudí al Millor Curtmetratge. La reunió de deliberació va tenir lloc divendres 15 de novembre, i hi van participar els membres de la comissió: Montserrat Bou, Juan Ferrer, Raúl Román, Elena Serra, Andrew Tarbet i Rosa Vergés. Ells van ser els encarregats de visionar els 41 curts inscrits per triar els 10 que participaran als VI Premis Gaudí. Des de l’any passat, la preselecció la du a terme un jurat de professionals del món del cinema.
En aquesta edició, s’ha acotat la durada dels curtmetratges a 40 minuts i, segons les noves bases, no caldrà que la productora estigui domiciliada a Catalunya, sinó que hi han pogut participar tots els curts que compleixen amb la quota de creació catalana equivalent a 6 punts, com amb la resta de produccions.
Aquesta selecció de 10 curtmetratges es podrà veure el proper 21 de desembre en el marc de la celebració d’“El Dia Més Curt” que tindrà lloc a diferents espais de Catalunya.
La primera volta de votacions dels acadèmics pels Premis Gaudí , de la qual sortiran els títols i els professionals nominats, s’inicia el dimarts 17 de desembre. La lectura de les quatre nominacions de cada una de les 22 categories dels Premis tindrà lloc la primera setmana de gener de 2014 i tot seguit s’iniciarà la segona volta, que finalitzarà el dia 27 de gener.
L’Acadèmia del Cinema Català ha encarregat a l’agència COMEDIA. Comunicació & mèdia el servei de premsa dels VI Premis Gaudí. Us preguem que us poseu en contacte amb Ana Sánchez o Aloma Vilamala per sol·licitar més informació o material gràfic.