L’activista nord-americana Jody Williams, Premi Internacional J. B. Cendrós a la Nit de Santa Llúcia

El jurat destaca el compromís de la Premi Nobel amb la llibertat d’expressió i el dret a l’autodeterminació de Catalunya

Redacció.- Òmnium Cultural ha decidit atorgar el Premi Internacional J.B. Cendrós a Jody Williams. El jurat reconeix el compromís de Williams en promoure el dret a la llibertat d’expressió i el dret a l’autodeterminació de Catalunya. Ho ha fet signant el manifest Let Catalans Vote, ja abans de l’estiu, i impulsant la carta “Whiter now democracy in Spain”, signada per 24 Premis Nobel, en la qual condemna l’ús de la força per part del Govern espanyol el passat 1 d’octubre i demana mediació i negociacions per a una resolució pacífica i política de la situació.
L’activista nord-americana va rebre el premi Nobel de la Pau al 1997 per la campanya internacional per l’erradicació de les mines antipersones.
El Premi es lliurarà en el marc de la 67a edició de la Nit de Santa Llúcia que se celebrarà avui 15 de desembre al poliesportiu Virrei Amat al districte de Nou Barris de Barcelona.