L'Acústica tanca la 15a edició del festival amb 100.000 espectadors

L’espectacle dels quinze anys, amb la plana major de la música catalana, es converteix en un dels grans moments de la història del festival

Redacció.- La millor programació de la història del festival atrau més visitants que mai. Els dos grans escenaris acaben plens a vessar en totes les actuacions programades, en un cap de setmana en què fins i tot el bon temps s’ha afegit a la celebració.
Poder escoltar en un espectacle els grans himnes de la nostra generació com “Camins”, “Bon dia”, “L’última ressaca”, “Lola”, “En Peu de Guerra”… interpretats pels seus autors en un mateix escenari, ha estat una de les fites que el festival ha aconseguit en forma de regal pel públic assistent. Sopa de Cabra, Els Catarres, Albert Pla, Quimi Portet, Lluís Gavaldà, Mishima i fins a 12 artistes van compartir per primera vegada escenari plegats, convertint aquest espectacle en una de les actuacions que passaran a la història musical del nostre país. “La Rambla” cantada de forma conjunta per tots els artistes participants esdevé un dels moments que quedarà a la memòria de tots els assistents.
Un Adrià Puntí pletòric fa del seu concert un dels millors del festival. Macaco transmet el seu bon rotllo, a l’actuació més multitudinària d’aquesta edició. L’aposta per Marky Ramone en un horari familiar, fa que pares i fills gaudeixin d’una llegenda del punk-rock mundial plegats. Muchachito Bombo Infierno va realitzar una de les grans presentacions a Catalunya del seu nou disc en una Rambla entregada d’inici a fi. El figuerenc KiKo Veneno, que va actuar a la primera edició del festival, repetia amb unconcert carregat d’emocions. Sidonie tornaven al festival estrenant en directe dues de les noves cançons del seu esperat proper disc. Roger Mas un dels grans cantautors de casa nostra va oferir la vetllada més intimista del festival al Teatre Jardí.
L’original escenari a la balconada de la plaça Josep Pla rep molt bones crítiques, amb les actuacions que mantenen l’esperit inicial del festival en format acústic de JoanColomo, Dolo Beltran, Xarim Aresté i Marion Harper.
L’aposta pels grups emergents de l’Acústica, demostra que el país gaudeix d’una molt bona salut musical i que el relleu generacional està assegurat. Oques Grasses fan embogir la Plaça Catalunya, el so reivindicatiu dels valencians Aspencat mostra el seu excel·lent estat de forma; Animal i Doctor Prats presenten els seus discos de debut davant d’un públic entregat que ja en coreja totes les seves cançons. El particular so d’Obeses aplega a fans incondicionals que no es van voler perdre la seva actuació.
Joana Serrat una de les artistes catalanes que passa per un dels seus millors moments. Marta Delmont, Pantaleó, Est Oest i José Domingo asseguren la continuïtat del so més independent. Somboits, La Bàmbula i els artistes participants a la semifinal Sona9 viuen els seus primers concerts a escenaris de gran format.
Els espais creats entorn dels dos grans escenaris com l’Acústica Market, la Fira delDisc de Col·leccionista o l’espai gastronòmic de Food Trucks fan que l’experiència sigui
molt més enriquidora, fent que l’Acústica sigui més que un festival musical.

Albert Pla i Tortell Poltrona triomfen a l’Acustiqueta
L’Acustiqueta ha generat grans moments com l’estrena amb les entrades exhaurides de l’espectacle “PP” d’Albert Pla i Tortell Poltrona, on es pot veure aquestes dues bèsties escèniques en estat pur, amb una química total, en el que es preveu com un dels espectacles familiars de més èxit de la pròxima temporada. L’emotiu adéu de l’actual generació de cantants de Macedònia a comarques gironines demostra que són un dels grups de referència del públic infantil amb una Rambla plena de gom a gom.
Lluís Gavaldà i Trau ofereixen un espectacle conjunt on van jugar amb els grans clàssics anglosaxons.
Els concerts del diumenge han estat multitudinaris, amb els concerts dels divertits Heavy per Xics que han promès el solo de guitarra més llarg de l’Acustiqueta, l’actuació dels SP3 i el fi de festa de Diver-Kids d’Orquestra Di-versiones.