L'Acustiqueta ofrerirà una vintena d'activitats que complementen la programació de concerts previstos

Entitats, museus i empreses de Figueres es bolquen amb el festival organitzant tota mena de propostes per a un públic familar

L’Acustiqueta oferirà una vintena d’activitats que complementaran la programació del festival que té lloc del 29 al 31 d’agost. Entitats, museus i empreses de Figueres s’han bolcat en aquesta tercera edició de l’Acustiqueta, la programació familiar del Festival Acústica.

Les principals entitats i organitzacions que promouen la formació musical infantil i juvenil a la ciutat participen activament a l’Acustiqueta d’aquest any. Així, el festival acull el concert del Cor de Cambra del Centre d’Educació Musical (CEM) Pep Ventura de la ciutat o l’actuació d‘un altra formació musical juvenil, la Coral Ramon Muntaner que pujarà a l’escenari de l’Acustiqueta per commemorar els 175 anys de l’institut de secundària de la ciutat. Per la seva part, l’Escola de Música del Casino Menestral proposa un taller de saxofons en aquesta edició.

‘Nous aires del vent’ és el títol de l’espectacle que presenta l’escola de Música La Flauta Màgica. Una quinzena de nois i noies, de tres agrupacions musicals d’aquesta escola, presentaran un reportari molt divers format bàsicament per peces de música moderna. La coral infantil de l’escola Flauta Màgica i la coral infantil del col·legi Sant Pau tindran també un paper rellevant en aquesta edició, ja que participaran al concert de Macedònia. Els nens i nenes de les dues corals pujaran a l’escenari principal del festival, a la Rambla, per acompanyar en algunes cançons a les components del grup infantil més popular de Catalunya.

La programació de l’Acustiqueta també inclou les propostes de diverses organitzacions i empreses privades que ofereixen serveis per a nens i les seves famílies. Aquest és el cas de Planeta Màgic que proposa un taller de maquillatge per a tots els assistents de l’Acustiqueta i ofereix l’espectacle d’animació infantil ‘El Racó de l’Olga’.

L’espai de creació i formació de dansa, música i arts escèniques, la Nau Oliva, presenta en aquesta edició del festival dos tallers: un de dansa creativa i l’altra de música creativa. Finalment, els alumnes i professors de Dance Me Figueres, centre de dansa de Sonia Navarro, realitzaran una exhibició i una Master Class Hip Hop.

L’Acustiqueta celebra la seva tercera edició consolidada com el festival infantil de referència amb un poder de convocatòria de 25.000 persones en la seva segona edició. La fórmula basada en programar artistes de públic adult que han creat un espectacle familiar, a diferents escenaris urbans, combinada amb l’oferta museística de la ciutat de Figueres, i amb un espai de diversió permanent anomenat Espai Jocs, ha funcionat superant totes les expectatives.

‘La Caixa’, Cacaolat i el restaurant Txot’s són els patrocinadors del Festival Acustiqueta d’aquest any.