L’advocat del terror

Aquest film va obtenir el premi Cesar?07 al millor documental

S?estrena als cinemes Méliès en versió original subtitulada en català. Es tracta D’un documental sobre L’advocat Jacques Vergès, una figura que ha causat molta polèmica en defensar alguns dels personatges més controvertits de la història.
El director Barbet Schroeder ressegueix els fets cabdals de la vida de Vergès. Nascut a Tailàndia i educat a França, va començar la seva carrera D’advocat durant la guerra D’Argèlia. Va donar suport a la causa anticolonialista i va defensar Djamila Bouhired, una activista condemnada a mort. Vergès va aconseguir el seu alliberament, s’hi va casar i va tenir dos nens amb ella.

Quan estava al cim de la seva carrera va desaparèixer sense deixar rastre durant vuit anys. Passat aquest període va reaparèixer i va defensar terroristes de tota mena, des de Magdalena Kopp, Anis Naccache i Carlos el Chacal fins al tinent nazi Klaus Barbie.

L’estrena de la versió catalana de L’advocat del terror respon a la voluntat de la Secretaria de Política Lingüística de promoure i facilitar la presència del cinema doblat i subtitulat en llengua catalana. Aquest any 2008 s’han estrenat sis pel·lícules i set documentals de producció estrangera en versió original subtitulada al català.

Etiquetes:
, ,