L'ajuntament de la ciutat de Girona edita una revista sobre cultura

El director de la nova publicació, Xevi Planas, ha presentat aquest matí la nova revista Girona Cultura

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i director de la nova publicació, Xevi Planas, han presentat aquest matí la nova revista Girona Cultura. La publicació, que tindrà caràcter bimestral i serà gratuïta, neix en el marc de l’aposta decidida de l’Ajuntament de Girona per la cultura, amb la voluntat de fer difusió de la informació i l’actualitat cultural arreu de la ciutat.

 “Aquesta és una revista que aixopluga en una única publicació l’oferta cultural de la ciutat i que suposa un salt més enllà de la pura informació d’agenda. Volem que els ciutadans i ciutadanes de Girona tinguin accés a una àmplia varietat d’oferta cultural i que, alhora, sigui una forma de convidar la gent a consumir cultura a la ciutat”, ha remarcat l’alcalde, que ha definit la revista com “el manual d’instruccions culte de la cultura a la ciutat de Girona”.

 El primer número de la revista, que comprèn els mesos de març i abril, té com a motiu principal la Diada de Sant Jordi. Precisament a la il·lustració de la portada hi apareixen cinc escriptors gironins (Jaume Bosquet, Rosa Font, Oriol Ponsatí-Murlà, Mercè Saurina i Joan Vergés) que publicaran les seves obres, reconegudes amb diferents guardons, el proper 23 d’abril. De fons, hi ha la imatge de la nova biblioteca pública de Girona, un dels temes que es tracten a l’interior del número. A més, el primer número també parla del Festival MOT, de les novetats editorials de Sant Jordi 2014, del Festival Strenes, del Black Music Festival, dels Premis Enderrock, dels concerts a l’Auditori i a la Casa de Cultura, de la cartellera del Teatre Municipal, La Planeta i La Mercè, de l’exposició “Mòmies egípcies” del CaixaForum, de l’art al Bòlit o de la compra de la col·lecció Santos Torroella, entre d’altres.

 El director de la revista, Xevi Planas, ha volgut posar èmfasi en la complicitat dels programadors i els creadors de la ciutat per elaborar Girona Cultura i ha subratllat que és una publicació “sobre la cultura a la ciutat i la cultura de la ciutat de Girona”.

 La revista té una tirada de 15.000 exemplars i està estructurada en diferents apartats: equipaments culturals, literatura, cançó, música, teatre, història, art, i un darrer apartat, anomenat “La tria”, en el qual hi ha una agenda d’activitats culturals a la ciutat.

 L’Ajuntament de Girona és l’encarregat de l’edició de la revista, que produeix l’Editorial Gavarres. L’equip de redacció de la nova publicació està format per Gerard Bagué, Pere Garcia, Josep Pastells, Oriol Ponsatí-Murlà, Mont Tries i Joaquim Vilarnau. El primer número de la revista s’encartarà als dos diaris locals i es distribuirà en diferents ubicacions turístiques i als equipaments culturals de la ciutat.