L’àlbum Talismán de Marco Mezquida, Premi Enderrock

MARIA DEL MAR BONET amb BORJA PENALBA és el millor disc de cançó i Fràgil de SAÏM és el millor disc de pop-rock

Redacció.- La revista ENDERROCK ha anunciat la celebració de la quarta edició de la gala dels Premis de la Música Balear 2021 prevista pel 25 de novembre al Teatre Xesc Forteza de Palma, que inclou els cinc nous guardons de la crítica als millors discos de l’any, a més dels premis de la votació popular. L’acte està organitzat pel GRUP ENDERROCK amb la col·laboració de l’Obra Cultural Balear, i té el suport de l’Ajuntament de Palma i el Govern de les Illes Balears amb el patrocini d’Estrella Damm.

Els PREMIS ENDERROCK DE LA CRÍTICA DE LA MÚSICA BALEAR han estat seleccionats a partir de les aportacions d’una vintena de periodistes i professionals de la música vinculats a la revista ENDERROCK i als principals mitjans de comunicació illencs: Anna de la Salud (IB3 i S’Altra Música), Cati Moyà (IB3 – Els Entusiastes), Clara Ferrer (Última Hora), Joan Farrés (Ona Mediterrània), Joan Trias (IB3 Ràdio), Margalida Mateu (Ara Balears), Nacho Jiménez (Última Hora), Noemí Garcies (IB3), Tito Fuster (IB3 Ràdio – Òrbita 3 i BN MCA Radio), Toni Jaume (S’Altra Música), Víctor Manuel Conejo (Diari de Mallorca); i Èlia Gea, Ferran Amado, Helena Morén Alegret, Jordi Martí Fabra, Jordi Novell, Lluís Gendrau i Sergi Núñez del Grup Enderrock.

En aquesta quarta edició, la llista de guardons s’ha doblat a partir dels tres inicials (premi al millor disc de l’any, premi especial del jurat i premi al grup revelació) i s’han afegit quatre noves categories: premis als millors discos de pop-rock i urbana, de cançó d’autor-folk, jazz-clàssica i Premi Enderrock – Obra Cultural Balear a una personalitat cultural.

IV PREMIS ENDERROCK DE LA CRÍTICA DE LA MÚSICA BALEAR

Millor disc de l’any / millor disc de jazz i clàssica
MARZO MEZQUIDATalismán (autoeditat, 2020)

Millor disc de pop-rock i urbana
SAÏMFràgil (BCore Disc, 2021)

Millor disc de cançó d’autor i folk
MARIA DEL MAR BONET amb BORJA PENALBA
Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba (Blau, 2020)

Premi Especial del Jurat
MIQUEL SERRACançons de Joan Serra (Foehn Records, 2021)

Premi disc revelació
MARIA JAUMEFins a maig no revisc (Bankrobber, 2020)

IV PREMIS ENDERROCK DE VOTACIÓ POPULAR DE LA MÚSICA BALEAR

La categoria de votació popular ha obert avui la primera volta fins al 24 d’octubre al web www.premismusicabalear.cat. Tothom que ho vulgui hi podrà participar elegint els seus discos, cançons i directes preferits en les categories de millor artista, millor artista revelació, millor cançó, millor disc de pop-rock, millor disc de música urbana, millor disc de cançó d’autor, millor disc de folk, millor disc de jazz, millor disc de clàssica i millor disc en llengua no catalana.

ACTUACIONS DE LA GALA

La gala, que se celebrarà el 25 de novembre, inclourà les actuacions del trio Alanaire, que estrenarà el seu primer EP homònim (PromoArts Music, 2021), apadrinat per Joan Miquel Oliver; l’artista multidisciplinar Baaldo, que presentarà una performance en directe amb ballarins i la guitarra d’Amulet; el duet de pop Donallop, que presentarà un nou tema inèdit; el nou projecte de pop d’autor del jove Joan Sebastià Sansó ‘Jantià‘, que es presenta amb el seu primer disc P.A.S. (Blau Produccions, 2021); la reunificació del grup Kard’s Piken fent un homenatge als 40 anys de “Joana Lluna” de Joan Bibiloni, el debut de la felanitxera Maria Hein amb Continent i contingut (Hidden Track Records, 2021) i els guanyadors del Concurs Sona9, els manacorins Reïna, que han debutat amb Arts marcials (U98 Music, 2021).

IV JORNADES PROFESSIONALS

El dimecres 24 de novembre, i per quart any consecutiu, s’organitzarà una nova edició de les jornades musicals professionals amb la participació d’agents musicals de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. Les sessions s’adrecen al sector de la indústria musical (segells, managements, festivals, sales), mitjans de comunicació, músics i creadors, i institucions públiques. L’assistència serà gratuïta, prèvia acreditació, i es podran seguir en streaming.

Les jornades inclouran taules rodones amb els següents eixos:

  • Polítiques públiques per a la indústria discogràfica
  • Festivals en temps de pandèmia

La gala dels IV PREMIS DE LA MÚSICA BALEAR 2021 se celebrarà el dijous 25 de novembre al Teatre Xesc Forteza de Palma, a partir de les 20 h, i és una iniciativa del GRUP EDITORIAL ENDERROCK, organitzador durant més de dues dècades dels Premis Enderrock de la Música Catalana. La festa anual de la música balear se celebra amb la complicitat de l’Obra Cultural Balear, el suport imprescindible de l’Ajuntament de Palma –a través de la Regidoria de Cultura i Benestar Social–, de l’Institut d’Estudis Baleàrics i de la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, a més del patrocini d’Estrella Damm.