L’Alhambra Festival Jazz Vic torna aquesta tardor a la capital d’Osona

Tindrà lloc del 7 al 17 d’octubre

Redacció.- La 23a edició del festival tindrà lloc del 7 al 17 d’octubre; dues setmanes dedicades a les noves tendències del jazz i les músiques improvisades amb artistes nacionals i internacionals. Enguany el festival recupera el format, i tornarà a oferir els concerts en dos escenaris: la Jazz Cava i l’Escenari Cervezas Alhambra a la plaça del Carbó.

Després d’una edició especial en què, a causa de la Covid-19, el festival es va concentrar en tres dies d’octubre, enguany l’Alhambra Festival Jazz Vic es manté a la tardor però torna a oferir dues setmanes de programació. Així mateix, es recupera l’essència de les edicions precedents, amb un escenari situat a l’interior de la Jazz Cava, i un altre d’exterior, a la plaça del Carbó (Escenari Cervezas Alhambra). Dues maneres de viure la música, adequades a la proposta artística que s’hi presenta.

Grans noms de l’escena jazzística nacional, internacional i de casa nostra formaran part del cartell –encara per desvelar– de la 23a edició d’un festival que ja compta amb un nom propi en l’escena musical del país. Una cita ineludible amb propostes artístiques arriscades que traspassen límits estilístics. L’objectiu: investigar i sorprendre els oients amb noves línies sonores.
Així mateix, el festival ofereix una programació que visibilitza i dóna oportunitats a propostes joves amb projecció de futur.

Organitzat per l’associació cultural Vic Bang Jazz Cava, l’Alhambra Festival Jazz Vic va néixer l’any 1999 amb l’objectiu d’oferir una panoràmica estilística del jazz a través d’alguns grups i artistes destacats de l’escena catalana. Des de l’any 2003, aposta per la difusió del jazz de nova creació i les tendències actuals de la música improvisada i ja ha comptat amb artistes tan destacats com Roger Mas, Pocket Corner, Andreu Moreno Quartet, Fire! Los Sara Fontán, Gorka Benítez, Craig Taborn Quartet, Arve Henriksen, Ken Vandermark, Nils Petter Molvaer, Bad Plus, Marc Ribot, Allan Holdsworth, Eivind Aarset, Goran Kajfes, Erik Trufazz, Jeff Parker, Havard Wiik, Chad Taylor, Jim Black, Bill Bruford, Bugge Wesseltoft, Beady Belle, Hiromi, Hakon Kornstad, Stian Westerhus, Perico Sanbeat, Carles Benavent, Ramon Prats, Agustí Fernández, Albert Cirera, Albert Bover, Marco Mezquida, Evan Parker, Tim Berne, Mikolaj Trzaska, i Vasco Trilla, entre molts altres. El Festival comptarà amb totes les mesuresde seguretat requerides per les autoritats sanitàries.