Lali Álvarez guanya el XIII Torneig de Dramatúrgia Catalana

L'obra guanyadora, "Un rellotge a la finestra", parla d'una trobada accidental entre una cartera i una dona d’esquerres que s’enreden en un debat polític

Redacció.- Lali Álvarez, amb el text Un rellotge a la finestra, ha guanyat la final del XIII Torneig de Dramatúrgia Catalana de Temporada Alta. El públic de la Sala La Planeta ha decidit amb els seus vots que s’imposés a Sergi Baos, que ha quedat finalista amb el text Per a tot allò que ens uneix. La guanyadora, com ja és tradició, s’ha emportat un sopar al Celler de Can Roca. Un rellotge a la finestra, interpretat per Diana Gómez  i Júlia Truyol, narra una trobada accidental entre una cartera i una dona d’esquerres que s’enreden en un debat polític.

Des del 9 d’octubre, cada dilluns un total de 8 dramaturgs i dramaturgues han presentat, en forma de lectura dramatitzada, textos breus de màxim 40 minuts. A banda de Sergi Baos i Lali Álvarez, aquesta tretzena edició del Torneig de Dramatúrgia ha comptat amb la participació de Frank Bayer, Pau Coya, Aleix Fauró, Isis Martin, Gemma Rodríguez, Amparo Vayà, així com amb Marta Aran com a mestre de cerimònies de tots els combats.

Edicions anteriors han generat èxits com El crèdit, de Jordi Galceran; Smiley, de Guillem Clua; Losers, de Marta Buchaca; Red Pontiac, de Pere Riera, i La nostra Champions particular, de Cristina Clemente, Tocar mare de Marta Barceló, entre d’altres.

La V edició del Torneig de Dramatúrgia per a instituts premia els alumnes de La Salle

Gairebé 200 estudiants, arribats dels instituts que presenten textos al torneig –instituts Vallvera, La Salle, FEDAC Sant Narcís i l’Institut Salvador Sunyer i Aimeric– i de dos centres educatius més,  han participat aquest migdia en la final de la V edició del Torneig de Dramatúrgia per a instituts que organitza la Fundació La Ciutat Invisible en el marc d’A Tempo – Arts i Formació. Els assistents han escollit que el guanyador fos el text Micos dels alumnes de l’institut La Salle i interpretat per Mel Salvatierra i Francesc Cuéllar, que narra una història sobre una cita a cegues on el noi té un trastorn obsessiu amb els micos.

Els dramaturgs Xavi Buxeda i Lara Díez Quintanilla han sigut els encarregats de presentar els diferents combats que han enfrontat els textos dels quatre instituts: No vull de l’Institut Vallvera, Micos de La Salle, Amor en temps de protesta del FEDAC Sant Narcís i La lliçó de l’Institut Salvador Sunyer i Aimeric. Els actors i actrius que han llegit i interpretat els textos han estat Mel Salvatierra, Francesc Cuéllar, Tamara N’Dong i Roger Vilà.