Lali Barenys, Carles Bertran i Namina porten Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer) a la Festa per la Llibertat a Brussel·les

Els artistes catalans reivindicaran la llibertat d’expressió i l’alliberament dels presos polítics al cor d’Europa

Redacció.- Lali Barenys, Carles Bertran i Namina, amb Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer), se sumen al carro dels artistes que viatjaran fins a Brussel·les per acompanyar els milers de catalans que participaran el dia 7 de desembre a la manifestació per reivindicar la llibertat d’expressió i l’alliberament dels presos polítics.
Entre els dies 6 i 9 de desembre tindran lloc diverses activitats sota el paraigües de ‘Cultura per la Llibertat’. La trobada aplegarà artistes i propostes culturals de diverses disciplines. El dia 7 a les 18 h a la Sala Tentation l’obra Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer) donarà el tret de sortida a la programació de Poesia, cant coral i festa per la llibertat.
Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer) és un espectacle que reivindica, a través de la música i la veu, la cultura com a arma de construcció massiva. El músic Carles Beltran, la cantant Namina i l’actriu Lali Barenys reivindiquen l’arsenal propi de l’artista: les paraules, la música, la poesia, el cant i el seu poder de revolta Ho fan convençuts que la creativitat, la informació i el coneixement ens han d’ajudar a rebel·lar-nos contra la barbàrie, la manipulació i la mentida.
Una proposta més actual que mai que, en definitiva, denuncia les guerres en totes les seves formes i aspectes i les seves conseqüències (exilis, morts, refugiats, repressions). Així, l’exili i els refugiats prenen la paraula i la música per recordar-nos que és ara i aquí, sempre i arreu, que som nosaltres els protagonistes i que només lluitar ens fa vius i lliures.
A escena hi participa el músic Carles Beltran, compositor de la música que acompanyarà els poemes i les adaptacions de les cançons, combinant guitarra i piano, amb el seu estil particular i generós. La cantant catalanobresilera Namina, cantarà amb la seva veu fascinant i singular, aportant emoció, veritat i compromís. Per últim, l’actriu Lali Barenys, autora del guió, que enllaça i diu amb passió, fragilitat i contundència textos i poemes amb les paraules de Joan Oliver (Pere Quart), d’Arthut Rimbaud, de W.H. Auden, d’A.E. Housman, de Jordi Solà o de Vicent Andrés Estellés, entre d’altres.