L'Alternativa, 27è Festival de Cinema Independent de Barcelona, opta per un festival 100% online

La mostra anul·la les projeccions i les activitats presencials

Redacció.- Ateses les darreres restriccions anunciades pel Govern, l’Alternativa, 27è Festival de Cinema Independent de Barcelona, es veu obligada a prendre la decisió, difícil però necessària, d’anul·lar les projeccions i les activitats presencials de l’Alternativa 2020 i realitzar un festival 100% online.
Donada la situació sanitària actual, amb els cinemes tancats temporalment a Catalunya i sense data d’apertura prevista, el grau d’incertesa fa impossible continuar amb l’organització d’un festival presencial. Per això, es considera que és més responsable i té més sentit centrar tot l’esforç en el bon funcionament i en la difusió de les activitats i els films online.
Del 16 al 29 de novembre de 2020, estaran disponibles online (la majoria, a Filmin) els següents continguts: les tres seccions oficials ―Internacional. Llargmetratges, Internacional. Curtmetratges i Nacional―, les pel·lícules d’inauguració i clausura, la programació familiar i alguns títols de les seccions paral·leles i Hall.
La major part de les activitats per a públic i professionals d’aquesta edició deixen de ser híbrides i tindran un format exclusivament online.
Tot i que no és això el que el festival desitjava i han defensat fins a l’últim moment un model híbrid, des de la primavera han desenvolupat el festival essent plenament conscients de la fragilitat de la situació sanitària global actual. Per això, donaran el millor de d’ells mateixos per tal de crear un context online que permeti compartir amb el públic i descobrir els meravellosos films de cineastes emergents i consagrats programats en aquesta edició. Però seguiran reivindicant la importància de la presencialitat, de la cultura com a espai de creació de comunitat i de les sales de cinema com l’entorn natural i imprescindible per veure pel·lícules en les condicions adequades.