L'Alternativa anuncia els films seleccionats per a les seccions oficials competitives de la seva 25a edició

En la secció oficial de llargmetratges competiran 9 pel·lícules internacionals

Redacció.- La 25a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, anuncia els films que formaran part de les seves seccions oficials competitives.
En la secció oficial de llargmetratges competiran 9 pel·lícules internacionals: América, d’Erick Stoll i Chase Whiteside (Estats Units); Black Mother, de Khalik Allah (Estats Units); El silencio es un cuerpo que cae d’Agustina Comedi (Argentina); La casa lobo, de Joaquín Cociña i Cristóbal León (Xile); Our New President, de Maxim Pozdorovkin (Estats Units / Rússia); Teatro de guerra, de Lola Arias (Argentina / Espanya / Alemanya); The Image You Missed, de Donal Foreman (Estats Units); Trote, de Xacio Baño (Espanya / Lituània); i Una vez la noche, de Antonia Rossi (Xile).
En la secció oficial de curtmetratges competiran 19 films internacionals: A Brief Spark Bookended by Darkness, de Brent Green (Estats Units); Dva na dva (Two for Two), de Jelena Oroz (Croàcia); El cielo de los animales, de Juan Renau (Argentina); Между кадрами (In Between Takes), d’Alexei Dmitriev (Rússia); La Mesa, d’Adrian Garcia Gomez (Estats Units); Las fuerzas, de Paola Buontempo (Argentina); Las Nubes, de Juan Pablo González (Mèxic); Le case che eravamo, d’Arianna Lodeserto (Itàlia); Los que desean, de Elena López Riera (Suïssa / Espanya); Mini Miss, de Rachel Daisy Ellis (Brasil); Mon amour, mon ami, d’Adriano Valerio (Itàlia / França); Mountain Plain Mountain, de Daniel Jacoby i Yu Araki (Espanya / Japó); Music & Clowns, d’Alex Widdowson (Regne Unit); Optimism, de Deborah Stratman (Estats Units / Canadà); Porque la sal, de Cardozo Basteiro (Espanya); Prends garde à l’intuition, de Robin Courtel (França); Reasonable Watchfulness, de Talena Sanders (Estats Units); Sharaa Al-Mawt, de Karam Ghossein (Líban / Alemanya); i This My Favorite Mural, de Michael Arcos (Estats Units).
L’Alternativa 2018 també anuncia dues noves sessions especials. La primera és un monogràfic de tots els curtmetratges del director gallec Xacio Baño. L’Alternativa ha programat i premiat les seves peces Ser e voltar i Eco, també programades per festivals com Locarno o Clermont-Ferrand, i el seu primer llarg, Trote, que es va estrenar al festival de Locarno i està a la secció oficial de la 25a Alternativa. L’altra nova sessió especial del festival serà la preestrena de la pel·lícula documental Idrissa, crònica d’una mort qualsevol, de la productora independent Metromuster (Xavi Artigas i Xapo Ortega), coneguda especialment pel seu treball Ciutat Morta, que també es va projectar a l’Alternativa. Idrissa, crònica d’una mort qualsevol construeix un retrat col·lectiu de la realitat migratòria, la vulneració de drets i l’explotació que pateixen les persones migrades en territori europeu. Ho fa a partir de la investigació sobre la mort del jove guineà Idrissa Diallo al Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona, la nit de reis de l’any 2012.
Com ja havíem anunciat, les sessions especials de l’Alternativa 2018 es completen amb l’estrena a Barcelona d’Entre dos aguas, d’Isaki Lacuesta (Conxa d’Or a Sant Sebastià), com a film inaugural del festival; la projecció del film El silencio de otros, que segueix durant 6 anys els protagonistes de la Querella Argentina contra els crims de Franco; la projecció del documental d’Alba Sotorra Comandante Arian, sobre la comandant d’un batalló de dones a Síria que lluiten contra l’Estat Islàmic; i el film de cloenda del festival, In Praise of Nothing, de Boris Mitić, narrat en vers per Iggy Pop i musicat per Pascal Comelade i The Tiger Lillies.
El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, arriba aquest any a la seva 25a edició. Vint-i-cinc anys defensant la independència creativa de l’autor, la diversitat, la innovació, la llibertat, el compromís i la reflexió. Se celebrarà del 12 al 18 de novembre i les seves seccions paral·leles inclouen una retrospectiva al realitzador belga Boris Lehman, la secció “Elles tallen”, dedicada a les dones muntadores, així com la secció Panorama, de produccions nacionals, i la secció Petits Experiments, de cinema infantil. D’aquí uns dies revelarem tot sobre la secció Panorama.