Festivals per la Cultura Segura

L’àmbit sanitari i el cultural preparen la represa amb un concert-test de 5.000 persones : Festivals per la Cultura Segura

Està previst pel 27 de març al Palau Sant Jordi

Redacció.- La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha participat avui en la presentació de la iniciativa “Festivals per la Cultura Segura”, que consistirà en un concert i estudi en què participaran 5.000 persones amb l’objectiu d’establir un nou protocol per la celebració d’esdeveniments en el context actual. La presentació ha comptat també amb la participació de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la consellera de Salut, Alba Vergès, epidemiòlegs de l’Hospital Germans Trias i Pujol i els representants dels principals festivals del país.

Festivals per la Cultura Segura, a càrrec de la banda Love of Lesbian, tindrà lloc el 27 de març al Palau Sant Jordi. Als assistents a l’esdeveniment se’ls efectuaran testos massius previs, el mateix dia, i durant el concert no serà necessària la distància social. Els participants duran una mascareta homologada que se’ls repartirà a l’entrada.

La consellera Ponsa ha destacat el caràcter pioner del concert Festivals per la Cultura Segura: “Sempre ens hem emmirallat en el nord d’Europa, però en aquesta ocasió és a l’inrevés. I això és gràcies a molta feina conjunta per part de tot el sector que es situa ja no només en el combat de la pandèmia, sinó en la sortida”. Ponsa ha subratllat que aquesta acció “monitoritzada pel sector mèdic no beneficiarà només a la cultura, sinó a tota la societat”.

Ponsa també ha ressaltat que el sector cultural i l’àmbit dels festivals, “lluny de competir, coopera i això fa possible que els projectes, especialment en temps difícils, avancin”. “La imatge parla per ella mateixa. Molta gent deixant-hi la pell ens ha fet arribar fins aquí. Avui s’escenifica la feina conjunta de moltes persones i organitzacions. Hem viscut moments molt difícils, però estigueu convençuts que seguirem lluitant al vostre costat”, ha afegit.

Han pres part en la roda de premsa, entre altres, el secretari general de Cultura, Lluís Baulenas; els investigadors de la Fundació de la Lluita contra la Sida i de l’Hospital Germans Trias, Josep Maria Llibre i Boris Rebollo; la directora de l’Anella olímpica i Parc Fòrum, Carme Lanuza; el director del festival Vida, Dani Poveda; el director del Cruïlla, Jordi Herreruela; el director del Primavera Sound, Alberto Guijarro; la directora del Canet Rock, Gemma Recoder, i el director executiu del Sonar, Ventura Barba.