L’Ampolla, organitza GastroMar, unes jornades professionals de cuina i ciència

neix com un esdeveniment per donar a conèixer els productes del mar de les Terres de l’Ebre

Redacció.- GastroMar l’Ampolla, impulsat per l’Ajuntament de l’Ampolla, neix com un esdeveniment per donar a conèixer els productes del mar de les Terres de l’Ebre i per extensió de la Mediterrània. Del 21 al 23 de març, aquestes jornades professionals de cuina i ciència tractaran temes relacionats amb la cuina marinera tradicional i contemporània, “la cuina d’abord”, i es parlarà d’investigació, ciència, salut i sostenibilitat, realçant espècies de peix i productes mariners poc habituals als mercats i a les cartes dels restaurants.

La primera edició d’aquest congrés culinari comptarà, d’una banda, amb la participació de 15 xefs de diferents parts del litoral català que elaboraran en directe plats i receptes marineres tant de cuina clàssica i tradicional com de fusió mediterrània-oriental, o de cuina d’autor contemporània, moderna i conceptual.

D’altra banda, i des del vessant acadèmica i científica del congrés, que coordina la Fundació Alícia, a cada sessió hi intervindrà un expert de referència que parlarà de com es pot continuar gaudint de tot allò que el mar ofereix i al mateix temps afavorir la seva ecologia, l’economia local, la vida dels pescadors, la restauració, el turisme sostenible, la salut dels ciutadans, la cultura i el plaer gastronòmic.

Una dotzena d’investigadors i científics, dialogant en directe amb Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia, i en alguns moments comentant què es cuina amb els xefs, explicaran de manera entenedora les claus, els fruits del mar i del Delta i les estratègies per assolir els objectius exposats.

L’esdeveniment es desenvoluparà simultàniament en dos platós situats a l’Hotel Flamingo de l’Ampolla, des dels quals xefs i ponents podran veure’s i interactuar. Totes les sessions s’emetran en streaming pel canal de Youtube Gastroevents Online.

Els objectius principals del GastroMar l’Ampolla 2021 són:

  • Formació i debat en l’elaboració dels productes mariners del Delta i del peix senzill, i en la manipulació d’aquests i altres productes mediterranis.
  • Demostració de l’elaboració de plats, amb peixos sostenibles, arròs, amb ostra i mol·luscs del Delta i amb peixos poc coneguts.
  • Establir aquest acte com un congrés anual on es puguin obtenir unes conclusions sobre el consum de peix senzill, i aconseguir que els restauradors com a màxims prescriptors gastronòmics s’impliquin amb aquest objectiu principal.

GastroMar  té a l’Ajuntament de l’Ampolla com a màxim impulsor, a l’empresa Repicat Events com a organitzadora de l’esdeveniment i responsable de la producció de la part gastronòmica i de les sessions de cuina en directe, i a Fundació Alícia com a conceptualitzadora i coordinadora dels aspectes científics i acadèmics.