Lanchaster, Noteboom, Chalandon i Chirbes, entre els convidats del Festival MOT

Amb el títol “Escriure ciutats”, la segona edició del Festival de Literatura de Girona i Olot explorarà la relació entre la literatura i la ciutat a través de converses entre grans autors

La professora de literatura contemporània de la Universitat de Girona, Mita Casacuberta, és la comissària del MOT 2015 i ha preparat un viatge amb més de 40 autors com John Lanchester, Cees Nooteboom, Sorj Chalandon, Rafael Chirbes, Laura Restrepo, Antonio Lobo Antunes, Melania G Mazzucco, Eric Hazan, Petros Márkaris, Luís Goytisolo o Eduardo Mendoza (entre d’altres). El MOT es celebrarà entre el 9 i 19 d’abril a cavall d’Olot i Girona.

Per segon any consecutiu, els ajuntaments de Girona i d’Olot esborren els quilòmetres que els separen i s’agafen de la mà per escriure una proposta cultural única: el MOT. Cada any s’escull un àmbit temàtic que serveix de fil conductor i enguany es dedicarà a explorar la relació entre la literatura i les ciutats amb el títol “Escriure ciutats”. 

Sota la tutela de Mita Casacuberta, el MOT proposa una ruta que explorarà el Londres de Lanchester, el París de Hazan, la Barcelona de Mendoza, el Mèxic de Restrepo, la Roma de Mazzuco, el Berlín de Nootebom o el Beirut de Chalandon, entre d’altres. Les conferències seran en forma de conversa entre dos autors perquè volen “aconseguir que hi hagi un intercanvi d’impressions, que posin en comú la seva experiència, per després obrir la conversa cap al públic assistent”, segons ha explicat a la roda de premsa Mita Casacuberta. 

Una programació de singular i d’excel·lència per acostar els grans autors amb el seu públic lector, i per descobrir la literatura des de mirades diverses. 

Del 9 a l’11 Olot acollirà les conferències i activitats a la Sala La Carbonera, que torna a ser la seu olotina del festival. En canvi, a Girona es canvia d’ubicació: del 13 al 19 d’abril el MOT s’instal·larà a la nova biblioteca més gran de Catalunya: la Carles Rahola.