L’Antic Teatre comença la temporada amb humor

Macarena Recuerda Shepherd mostrarà la nova versió de The Watching Machine

Redacció.- La temporada 2021-2022 de l’Antic Teatre comença amb humor: mentre que Macarena  Recuerda Shepherd s’hi aproxima des del joc visual amb The Watching Machine, Ajo i min. ho faran des de la micropoesia i la música electrònica. Estrenaran a més la proposta de Legaleon-T Teatro i Kolektibo onstrenko, humor multidisciplinari que torna a l’Antic Teatre rere quatre anys d’absència a Catalunya.

Al setembre també reactiven cicles (els dimarts d’en Roger Pelàez i la 13a temporada de Flux Club), en recuperen un (el cabaret El Desplume!, amb Víctor Guerreo) i en sumen un altre: Yo sé perder, en què la Compañía La Soledad recupera espectacles rebutjats en altres àmbits.

Tanca el mes i es cola a l’octubre la presentació d’Últimos 4 estudios, peces curtes de quatre creadores novelles acompanyades pel performer Søren Evison.

  • Rere l’estrena al Festival BAD (Bilbao) 2020, l’estrena a Catalunya, a l’Antic Teatre, i una residència l’agost que va a aquesta sala, Macarena Recuerda Shepherd mostrarà la nova versió de The Watching Machine, peça construït a partir de petites instal·lacions escèniques que evoquen il·lusions òptiques a partir del joc entre llums i ombres.
  • A mitjans de mes, Ajo i min. (aka Judith Farrés) tornen a Barcelona amb Déjate de futuros, el seu últim espectacle de micropoesia musical construïda a temps real.
  • I durant només tres dies, del 24 al 26 de setembre, Legaleon-T Teatro i Kolektibo Monstrenko estrenen a Catalunya ¿Hay alguien ahí?, la primera peça còmica que Espe López i Txubio Fernández de Jáuregui protagonitzen al territori des de l’estrena, dins la programació de l’Antic Teatre al Grec Festival 2017, de La Conquista de lo Inútil (dirigida per Cia L’Alakran – Oscar Gómez Mata, que n’és col·laborador, aquest cop).
  • A més, obren una nova temporada dels cicles, amb menció especial a la represa d’El Desplume!, el 22 de setembre, i a l’estrena de Yo sé perder, un «festival de rebutjats» comissariat per Marc Caellas i Esteban Feune de Colombi (Compañía La Soledad) a partir de propostes escèniques rebutjades en altres convocatòries. El cicle està inspirat en la biblioteca de manuscrits descartats de l’escriptor Richard Brautigan.