L’Antic Teatre estrena “Ye orbayu”, l’obra humorística de Jorge Albuerne i José Luís Redondo

L’Antic Teatre aposta per una programació que incorpora vídeo art, noves dramatúrgies, cabaret, nous llenguatges del cos i tallers-espectacles familiars entre d’altres

L’Antic Teatre, un dels referents de l’escena independent actual, presenta una programació pel mes d’abril apostant pel desenvolupament de nous llenguatges escènics i amb un ventall ampli de gèneres i propostes. Des del teatre d’humor i les noves dramatúrgies passant pel vídeo art, el cabaret o els nous llenguatges del cos. En aquesta programació també hi tenen cabuda tallers – espectacles familiars.

Jorge Albuerne i José Luís Redondo estrena Ye orbayu

L’estrena de Ye orbayu obrirà la programació del mes d’abril. Una creació escènica humorística a partir d’alguns dels millors moments que han anat sorgint a les trajectòries artístiques de Jorge Albuerne i José Luís Redondo en la recerca del riure (propi i aliè). Utilitzant aquests moments, al mateix temps, com a disparadors per crear-ne altres de nous; deixant-se travessar pel singular imaginari de la seva terra asturiana. Una peça de peces cosida amb fils de circ i que vol ser com l’orbayu: lleugera, gairebé imperceptible, però amb la ferma pretensió de calar fins als ossos.

Una programació que proposa vídeo art, noves dramatúrgies i cabaret entre d’altres

En l’àmbit del vídeo art, l’Antic Teatre presentarà la setena temporada de Flux Club, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació Barcelona. Al seu torn, l’espectacle de coreogràfic audiovisual Mix-a-scene proposa desenvolupar una experiència acústica, visual i coreogràfica per a l’espectador, on el performer-ballarí-Dj, punxa en directe la mateixa manera que balla i acciona partitures coreogràfiques.

En el gènere de les noves dramatúrgies, a The Show, la protagonista reflexiona al voltant de la crisi, sobre el seu misteri i les seves variants múltiples. Comença amb la crisi personal d’una dona blanca, europea, en situació de cert privilegi i des d’aquí aborda algunes altres crisis. D’altra banda, i dins el cicle “Todo lo que me gusta es ilegal, inmoral o engorda”, Nyamnyam convida a Estel Boada a compartir el seu treball sota el que ella titula Candeletes. L’espai és el gran seductor d’idees, l’entorn el trampolí i l’espectador la piscina. Seguint els capricis constantment, l’Estel Boada presenta una proposta basada en l’experiència plural que pot conformar la barreja d’un gat amb una torrada de mantega.

Aquest mes, l’Antic Teatre també es vestirà amb lluentons amb El Desplume, un recorregut pel verdader cabaret dels 70, pels seus locals, els seus artistes i el seu ambient canalla de la mà de Victor Guerrero i Gilda Love. En l’àmbit dels nous llenguatges del cos i en un intent de despullar els despullats, l’obra Streaptease + bomberos con grandes mangueras, re-visita l’imaginari pornogràfic com a pràctica coreogràfica. Un striptease a l’arquitectura del plaer que el públic presencia en aquell espai entre ser espectador i ser voyeur, entre allò públic i allò privat, entre l’explícit y l’eròtic.

Finalment, en el marc dels tallers-espectacles familiars, Nyamnyam, en col·laboració amb Vanessa Tedejo, proposa un taller-espectacle familiar a partir del treball que l’Estel Boada està desenvolupant durant el mes d’abril. La seva última intervenció “Candeletes” i aquest taller, succeixen a l’Antic Teatre i donen una nova casa i referència al seu treball sota el nom El gat i la torrada de mantega.

Programació abril 2016

“Ye orbayu” de Jorge Albuerne i José Luís Redondo

Dates: del 31 de març al 3 d’abril i del 6 al 10 d’abril

Hores: De dijous a dissabte a les 21 :00 h i divendres a les 20 :00 h

“Flux Club” de Havitual Video Team

Dates: 4 i 18 d’abril

Hores: 21:00 h

“Victor Guerrero i Gilda Love” de Edu Gión i Antic Teatre

Dates: 13 d’abril

Hores: 21:00 h

“Striptease + bomberos con grandes mangueras” de Pere Faura

Dates: 14 i 15 d’abril

Hores: dijous i divendres a les 21:00 h

“Mix-en-scene” d’Amaranta Velarde & Alba G. Corral

Dates: 16 i 17 d’abril

Hores: dissabte a les 21:00 h i diumenge a les 20:00 h

“The Show” de Maria Stoyanova

Dates: del 21 al 24 d’abril i del 28 d’abril a l’1 de maig

Hores: dijous, divendres i dissabtes a les 21:00 h i diumenges a les 20:00 h

“El gat i la torrada de mantega” d’Associació Cultural Nyamnyam

Dates: 24 d’abril

Hores: d’11:00 h fins les 13:00 h

“Candeletes” d’Estel Boada i Associació Cultural Nyamnyam

Dates: 27 d’abril

Hores: 21:00 h

Etiquetes:
,