L’Antic Testament de Manel Àlvarez

Els matisos del marbre

L’escultor Manel Àlvarez ha presentat la seva darrera obra al Museu de les Terres de la Bíblia de Jerusalem. L’exposició, que tracta la temàtica de L’Antic Testament, consta D’una cinquantena D’obres de diferents formats realitzades amb marbre, fusta, ferro, bronze, granit… Parlem amb ell al seu estudi de Saus.

Manel Àlvarez

Va néixer a Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental) el 6 d’agost de 1945. El 1963 va ser admès als Salesians de Sarrià, unes escoles de formació professional per al modelatge d’argila i estudis d’escultura del taller. De 1968 a 1971 es va centrar en diverses activitats en relació amb l’estàtua de decisions, imatges religioses, el treball de socors, bustos i talles ornamentals. També ha treballat professionalment en el disseny d’interiors i industrial, el que els grans projectes. La seva primera exposició individual com a escultor en 1971. El 1975 va viatjar a Carrara, Itàlia amb una beca de Fundazione Pagani. Allà, amb el seu primer contacte amb el marbre que va experimentar una ràpida evolució en la seva obra a través del descobriment gradual de marbre.

Ha exposat en països d’arreu del món i ha rebut encàrrecs per monuments públics a França, Itàlia, Alemanya, Brasil i Estats Units. El 1996 va rebre l’encàrrec de dues escultures en conjunt amb els Jocs Olímpics d’Atlanta. Dansa de la Pau es troba al Centre Judicial del Comtat de Fulton, Atlanta i espais que cobreixen a la Universitat de Geòrgia a Athens. treball Manuels també ha estat seleccionada per organitzacions com Ford Motor Company, la CNN, Nestlé, Laboratoris Uriach, Laboratoris Salvat, Al Campo, Roche Diagnostics, Bassat, Ogilvy and Mather, així com la Casa Reial d’Espanya. Després de completar una col.lecció inspirada en Àfrica en aquest moment està en desenvolupament una sèrie basada en l’Antic Testament.

Etiquetes: