Lara Díez Quintanilla, serà l'autora resident de la Sala Beckett la temporada 2020-21

La Beckett amplia el seu programa Autor en residència amb cinc ajuts a l’autoria, dotats amb 2.000 euros cadascun

Redacció.-  Lara Díez Quintanilla serà la propera autora resident de la Sala Beckett. La convocatòria ha rebut un total de 95 candidatures de dramaturgs i dramaturgues interessats en ser autor resident la propera temporada.
Prenent en consideració la complicada situació que viu i que viurà l’autoria teatral al nostre país, la Sala Beckett ha optat per acompanyar aquesta residència dramatúrgica amb cinc ajuts a l’escriptura teatral, per a altres autors o autores presentats en la mateixa convocatòria: Víctor Borràs, Berta Prieto i Lola Rosales, Pablo Rosal, Salvador S. Sánchez i Roger Torns.
Aquests 5 beneficiaris rebran 2.000 euros per a l’escriptura de l’obra i la Sala Beckett es compromet a produir una lectura dramatitzada del text.
 
L’autor/a resident de la Sala Beckett
El programa “Autor/a en residència” de la Sala Beckett consisteix a incorporar una dramaturga o un dramaturg a l’equip artístic de la sala i fer-lo partícip, durant una temporada (de setembre a juliol), de les decisions i activitats artístiques que s’hi duen a terme.
L’autora o autor escollit assumeix l’encàrrec d’escriure una obra nova, expressament per a l’ocasió, que serà estrenada amb producció de la Sala Beckett en el marc de la seva programació oficial, per la qual rep una dotació de 7.000 euros. Les autores residents anteriors han estat Marilia Samper (L’alegria, 2016-17), Clàudia Cedó (Una gossa en un descampat, 2017-18), Victoria Szpunberg (Amor mundi, 2018-19) i Denise Duncan (El combat del segle, 2019-20), la proposta de la qual s’havia de presentar en el marc del Grec 2020 però s’aplaçarà a la temporada 2020-21.
Més informació de la convocatòria de la residència dramatúrgica a la Sala Beckett la temporada 2020/2021
Lara Díez Quintanilla
Lara Díez Quintanilla es gradua en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona al mateix temps que es llicencia en Psicologia per la Universitat Oberta de Catalunya. Més endavant, cursa la formació de Psicoterapeuta de grups i famílies pel Grup Alfa. Combina la seva formació com a psicòloga treballant amb la Dra. Àngels Vives Belmonte i el Dr. Ignasi Bros en l’observació de grups i completa la seva formació com a actriu, dramaturga i directora amb Pablo Messiez, Claudio Tolcahir, Sergi Belbel, Alistair McDowall, entre altres.
Creadora de les companyies retreTTeatre i LA VOLCÀNICA amb les que actualment treballa, segons la producció, com autora, directora o actriu.
Els seu darrer treball és El buit de la parcel·la oblidada, una trilogia existencialista composta per Omplint el buit (La Gleva, maig 2019), Les oblidades (Teatre Akadèmia, maig 2019) i La nostra parcel·la (Teatre Lliure, març 2020).
Ha obtingut el premi Zapping a millor actriu de televisió el 2017, el premi Píndoles 2017 per Notícies del futur, el premi Píndoles 2018 i el premi Mikroakadèmia 2018 per Jocs perillosos i el premi Crítica Serra d’or 2018 per la seva obra Herència abandonada reestrenada el gener de 2020 a la Sala Beckett, on va ser autora catalana al taller internacional de l’Obrador d’estiu 2019.
Actualment treballa com actriu al programa de sàtira política “POLÒNIA” de TV3 i forma part del grup Peripècies liderat per Sergi Belbel, com actriu i dramaturga.