L'art contemporani emergent de Swab Barcelona torna a decorar les escales del metro

La iniciativa s’anomena “Swab Stairs” i forma part del programa “Swab Off” i del projecte cultural TMB Cultura

En el marc de la 7a edició del Swab Barcelona, Fira Internacional d’Art Contemporani, que tindrà lloc del 2 al 5 d’octubre a la Fira de Barcelona, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Swab i Kognitif prèviament han convidat algunes de les més prestigioses escoles d’art de la Ciutat Comtal a presentar, entre els dies 5 i 15 de juny, una obra artística en algunes de les estacions més rellevants del metro de Barcelona.

La iniciativa s’anomena “Swab Stairs” i forma part del programa “Swab Off” i del projecte cultural TMB Cultura, de la Fundació TMB. Els objectius són vincular el món acadèmic en la transformació creativa del paisatge, assegurar la presència de Swab a la ciutat i oferir als estudiants la possibilitat d’exhibir les seves creacions davant la mirada dels usuaris que es desplacen diàriament en metro.

Concretament, es mostraran reproduïts en vinil els millors treballs dels alumnes de les vuit escoles d’art i disseny participants, enguany, procedents d’arreu de Catalunya (EADT de Tarragona, IED, Pau Gargallo, ESDAP La Llotja, ESDI, Elisava, ERAM de Salt i ESDAP d’Olot). Es tracta de reproduccions sobre vinil que estaran instal·lades en 8 escales d’accés de les estacions de metro de Passeig de Gràcia (L2 i L4), Liceu (L3), Drassanes (L3), Jaume I (L4) i Sagrada Família (L5).

Els projectes escollits són: “Tú decides de que lado estás”, de Leticia Domken (La Llotja); “Noranta anys en línia”, d’Alberto Aranda (Elisava); “Cultivando un mundo mejor”, de Stefania Osk (IED); el projecte col·lectiu “La pell sota l’asfalt” (ESDAP Olot), “Supervivents” d’Oriol Arnedo (ESDI), “Bycing” de Jordi Capilla (Pau Gargallo), “Un par de Baldosas” de Juan M. Malet i Judit Capell (ERAM de Salt) i “Vibració”, de Maria Carme Peralta (EADT de Tarragona).

Dijous 5 de juny, a les 12.00 hores, hi haurà un acte de presentació en què s’atendrà els mitjans de comunicació, al vestíbul principal de l’estació de Passeig de Gràcia de la línia 2 de metro (accés Cinema Comèdia).

A l’acte hi participaran Joaquín Díez-Cascón, director de Swab Barcelona, Myrka Borachok, directora del Servei de Projectes Culturals de la Fundació TMB i els artistes de les obres escollides. En una pantalla es podran veure les obres presentades i les guanyadores, una de les quals està ubicada a les escales d’accés d’aquesta mateixa estació.