L’artèria invisible, de Pere Vilà, s’estrena a Catalunya en el marc de Temporada Alta

L’artèria invisible es projectarà el dimarts 3 de novembre a les 22.00h al Cinema Truffaut. Abans, Pere Vilà presentarà el film i estarà disponible per fer entrevistes

Temporada Alta acull l’estrena a Catalunya de L’artèria invisible, del gironí  Pere Vilà Barceló, que es projectarà el proper dimarts 3 de novembre al Cinema Truffaut. Amb Nora Navas, Alex Brendemühl, Joana Vilapuig, Francesc Garrido i Alex Monner com a intèrprets principals, la pel·lícula narra la història d’un polític amb problemes matrimonials que és acusat falsament d’abusos sexuals a una jove prostituta.

“L’artèria invisible”, basada en la novel·la “El peatge”, de Joaquim Vidal i Josep Valls, confronta dos móns socials amb el rerefons de la crisi actual i les situacions límit, tan econòmiques com ètiques, que aquesta comporta. Arrel de la falsa acusació, l’alcalde veu la seva imatge pública perjudicada pels mitjans de comunicació, i és objecte de difamacions que no dubtaran en enfonsar-lo professionalment i familiarment.

Fins al moment, el film s’ha projectat a la secció oficial del Festival Internacional de Cinema de Mont-real i aquests dies competeix a la secció oficial de Seminci, la 60 Setmana Internacional de cine de Valladolid que va començar el passat 24 d’octubre i acaba el proper diumenge 31. Vilà ja va guanyar ara fa tres anys al mateix festival el premi Cipresci, atorgat per la crítica internacional al seu film “La lapidation de Saint Étienne”, i ara estrena el seu quart llargmetratge, producció de  Televisió de Girona, DDM Visual i Manium Produccions, a Catalunya en el marc del festival.

Pere Vilà Barceló (1975) va estudiar escriptura de guió al Centre Classanç de Barcelona, l’actual ESCAC. Des de llavors ha tingut una prolífica carrera professional i ha guanyat diversos premis en concurs de guions de curtmetratge com per exemple el guardó pel guió de “Els peixos del riu Leteo” l’any 2004, que l’any següent va rodar amb Emma Vilarasau de protagonista, guanyant el premi a la millor direcció de la Elsa Peretti Foundation. L’any 2007 va iniciar el projecte del seu primer llargmetratge “Pas a nivell”, que va ser seleccionat en una vintena de festivals internacionals de ciutats com Gijón, Las Palmas, Rotterdam, Londres, Buenos Aires, Lisboa, Nova York i Sant Sebastià. Vilà va rodar el seu segon llargmetratge, “La lapidation de Saint Étienne”, el juny de 2011. Uns anys més tard va presentar el seu tercer llargmetratge, “La Fossa”, i ara presenta “L’artèria invisible”, la seva última pel·lícula.

En les últimes edicions del festival, el cinema s’ha anat fent el seu lloc a Temporada Alta i la seva presència s’ha incrementant any rere any, ja sigui presentant estrenes de cineastes contemporanis, recuperant alguns clàssics o mitjançant obres que documenten espectacles teatrals. L’aposta d’aquesta edició la conformen 9 produccions, i combina estrenes amb pel·lícules històriques i un projecte propi. La programació de cinema del festival s’ha fet amb la col·laboració del col·lectiu de crítics de Girona i el Cinema Truffaut.