L’Artesania de Mali a Barcelona

La mostra pretén donar a conèixer L'oferta cultural de Mali

El turisme i L’artesania de Mali seran presents a Barcelona, a partir de demà i fins al 21 de juny, a través de L’exposició ?Mali a Barcelona?, que es farà la jardí del Palau Robert sota L’organització del Ministeri de l’Artesania i del Turisme D’aquella república africana i amb la coL’laboració de l’associació Casa de Mali. L’exposició pretén donar a conèixer L’oferta turística i cultural D’aquest país de L’Àfrica Occidental i, alhora, afavorir els intercanvis culturals, socials i comercials amb Catalunya.
L’exposició s’inaugurarà demà dilluns a dos quarts de vuit del vespre, amb la presència del ministre de Cultura i D’Artesania de Mali, N?Diaye Bah; L’ambaixador de Mali a França, Mohamed Sogona; el secretari general adjunt del Departament de la Presidència de la Generalitat, Jordi Menéndez; el director general de L’Institut del Turisme D’Espanya, Antoni Bernabé; el secretari D’Estat de Turisme, Joan Mesquida, i el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta.
En L’acte D’inauguració actuaran en directe el grup musical Khaso Djelia, dirigit per Sambou Diabate, i Babanai Koné, una de les artistes amb més prestigi de Mali. Aquestes actuacions de música ètnica es repetiran cada dia, fins dissabte, entre les 19 i les 20 hores, al mateix jardí del Palau Robert.
L’exposició ?Mali a Barcelona? tindrà dotze estands dedicats a L’artesania, una carpa dedicada al turisme i un altre estand que recollirà les activitats de totes les associacions catalanes que tenen projectes de cooperació en marxa amb aquest país. Entre aquests projectes destaca la coL’laboració de la Fundació Futbol Club Barcelona, que ha obert un centre de suport per a un centenar de nens i nenes en situació de vulnerabilitat, D’entre 7 i 16 anys, al barri Téléphone Sans Fil de Bamako. Es tracta D’un centre D’uns 12.000 metres quadrats de superfície, concebut com a centre de formació D’esportistes i, al mateix temps, dedicat al reforç escolar i a L’ajuda psicosocial, sanitària i nutricional, que forma part de la Xarxa Internacional de Centres Solidaris (XICS) del Barça.

Etiquetes: