L’artista digital Dan Roger Arenzon es tanca a un hotel per pintar el paisatge de Barcelona

El pintor crea 144 obres en suport digital des la finestra de diferents habitacions per a donar una identitat actual a la ciutat

?Vull donar a Barcelona la seva imatge?. Aquest és el principal objectiu del projecte que, sota el nom D’Equinox, està duent a terme Dan Roger Arenzon, reputat artista internacional, nascut a Buenos Aires, radicat a Alemanya i pioner en el que s’anomena pintura digital. Per aconseguir captar les diferents perspectives de la ciutat, Arenzon porta des del 20 de març tancat a L’Hotel 5 estrelles Melià de Barcelona, on s’hi estarà sis mesos ?fins el 22 de setembre?. Dues dates que no són aleatòries, sinó que coincideixen amb L’inici de L’equinocci de primavera i el de tardor. Allà, des de la finestra de diferents habitacions, Arenzon mostra ?els colors canviants de la ciutat al llarg del dia, el soroll i les formes’.
Durant aquests sis mesos, el pintor crearà una col·lecció numerada de 144 pintures digitals, organitzades en 12 sèries de 12 obres cadascuna. Els quadres resultants tindran un format de 120 x 120 centímetres, seran únics i es vendran per 3.655,48 euros, preu que simbolitza el temps que triga la terra en donar la volta al sol (365 dies, 5 hores i 48 minuts). ?Vull exhibir la meva experiència quotidiana per a expressar un flux de temps invisible?, assegura L’autor, que ha pintat el paisatge de les principals ciutats europees. El projecte, gestionat per 144Barcelona, Living Art Production House i Sol Melià, neix de ?pensar en el temps, L’espai i la identitat, ja que Barcelona no té ningú que s’hagi assegut per meditar sobre la seva forma i el seu color?.

Arenzon utilitza la pantalla del seu ordinador portàtil com a tela, el ratolí com a pinzell i el software com a paleta de colors, i desenvolupa una tècnica pròpia utilitzant el mitjà digital, que li permet, a més, compartir amb tothom el procés de creació de les seves obres. En la mirada D’Arenzon a Barcelona hi ha un vincle entre tres parelles D’oposats: ?la relació entre el que és estàtic i el que és dinàmic; entre el que és natural i el que és artificial i entre el que és permanent i el que és accessori?, puntualitza el pintor sobre la seva obra.

Dan Arenzon

Dan Arenzon van néixer a Buenos Aires (Argentina) el 1960, al si D’una família de coL’leccionistes i amants de L’art. Des de ben petit es va rodejar D’artistes de prestigi i es va iniciar en L’àmbit de la creació artística del gravat i la ceràmica. Quan era adolescent es va passar al dibuix i al gravat sobre metall, així com a les diverses tècniques de pintura. Als anys 80 va entrar en contacte amb la postproducció de la imatges a través del cine, el vídeo i la fotografia. Així, el seu treball en mitjans digitals va començar a restar espai a L’art analògic fins arribar al moment actual, en què utilitza la tecnologia per al seu procés creatiu.

Desenes D’exposicions, pintures analògiques i digitals, peces de videoart, conferències i creacions editorials avalen la trajectòria de Dan Arenzon, amb títols de renom internacional com Family Tree, Stop in Time o El Paisaje Electrónico, tots ells fent referència al temps i als orígens.

Etiquetes: