L’artista Josep Perpiña, pregoner de la festa major de Pineda de Mar

També protagonitzarà l’exposició «Cartells de Pineda de Mar» a la Fundació Tharrats

Redacció.- El Pregó d’enguany de la festa major de Pineda de Mar, anirà a càrrec de Josep Perpiñà, pintor i cartellista, autor d’algunes de les imatges més icòniques i rellevants de Pineda de Mar, així com del cartell de la Festa Major d’aquest any, que l’artista ha cedit de manera altruista. La lectura del seu Pregó es farà des de l’Ajuntament, i es podrà seguir in situ a Plaça Catalunya. Serà aquest divendres 25, a partir de les 21.30h, en l’acte que marcarà l’inici de la Festa Major 2023.

Josep Perpiñà, és un artista prolífic amb forts vincles amb Pineda de Mar. Entre els anys 1981 i 1983 va respondre l’encàrrec de Mn. Ignasi Forcano per tal de reformar l’interior de l’ermita de Gràcia, a més de modelar-hi diferents elements escultòrics. Amb anterioritat havia realitzat cartells per a la celebració de festes al barri de Poblenou i de Pineda, una activitat que reprèn durant la dècada dels 80 amb una important col·lecció d’obres que mostren l’arquitectura del municipi amb colors vius i atractius; així com l’originalitat de l’autor, posant en la pràctica totes les tècniques pictòriques contemporànies en diferents cartells.

Exposició a l’Espai Tharrats
Demà dissabte 26 d’agost, a les 12h del migdia, s’inaugurarà l’exposició «Cartells de Pineda de Mar» a la Fundació Tharrats, dedicada a repassar l’etapa pinedenca de l’artista gironí Josep Perpiñà, iniciada l’any 1972. L’exposició mostrarà una trentena de cartells que Perpiñà va dedicar a
Pineda de Mar, i es podrà visitar fins l’1 d’octubre. Durant la Festa Major, els horaris seran de divendres a diumenge, de 10h a 14h i de 18h a 20h.