Es donen a conèixer alguns dels espectacles de la 25a edició del Temporada Alta

El Festival de Tardor de Catalunya se celebrarà enguany del divendres 30 de setembre al diumenge 4 de desembre

Redacció.- S’han posat a la venda les entrades de nous espectacles: Art, el concert Jorge Drexler, guitarra i vos,  la darrera obra de Guy Cassiers, coproduïda pel Festival, Les Benignes i el musical per a tota la família, El petit príncep, d’Àngel Llàcer i Manu Guix.

El gran èxit de Yasmina Reza, Art, és una de les comèdies contemporànies més traduïdes, convertida en un fenomen de crítica i públic arreu del món, és una de les primeres estrenes del país confirmades de la programació de Temporada Alta 2016.

Es tracta d’una comèdia intel·ligent i enèrgica, adaptada per Jordi Galceran i dirigida per Miquel Gorriz, sobre l’art i el valor de l’amistat. La relació de tres persones, Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva, comença a trontollar arrel d’una discussió sorgida quan comenten un quadre pintat de blanc. Demà dimarts es posen a la venda, al web del Festival, les entrades per a 3 funcions que es faran al Teatre Municipal de Girona els dies 8 i 9 d’octubre.

També aquest dimarts comença la venda anticipada per a tres altres propostes de la programació del Festival: Les benignes, dirigida pel director belga Guy Cassiers a partir del llibre homònim de Jonathan Littell (Teatre Municipal de Girona, 19 i 20 de novembre); el concert intimista Jorge Drexler, guitarra i vos (Auditori de Girona, 5 de novembre) i el musical per a tots els públics El petit príncep, d’Àngel Llàcer i Manu Guix (Auditori de Girona, 16 d’octubre), que en la visita que va fer l’any passat al Festival va exhaurir localitats. D’aquest darrer espectacle es posarà a la venda un forfet familiar amb descompte que inclou 2 entrades per adults i 2 per infants.

L’Espectacle Les benignes és una coproducció de Temporada Alta amb 6 teatres, festivals i institucions europees, inclòs en el projecte The Littell project, finançat per la Unió Europea (Europa Creativa). L’any passat, el Festival va presentar El sec i l’humit, del mateix Cassiers, la primera obra que formava part d’aquest projecte centrat en l’obra de Jonathan Littell, autor franco-americà resident a Barcelona.

Dates confirmades de Temporada Alta 2016

El Festival de Tardor de Catalunya se celebrarà enguany del divendres 30 de setembre al diumenge 4 de desembre. Fins al moment s’han donat a conèixer 8 espectacles d’una programació que inclourà propostes de teatre, dansa, circ, creació contemporània, música, cinema i familiars. La programació inclourà espectacles internacionals i del país, molts d’ells estrena absoluta.

El dia 31 d’agost es donarà a conèixer la programació completa, el 5 i 6 de setembre hi haurà venda preferent d’entrades, i la venda general començarà el 7 de setembre. Aquest dia hi haurà un horari especial de taquilles amb un reforç de punts de venda per a la compra presencial. Les localitats i paquets també podran comprar-se a través del web del Festival.

Pep Duran , autor del cartell 2016

Seguint la tradició, el Festival ha demanat a un artista plàstic que elabori el cartell de l’edició. Per aquest 25è aniversari l’encàrrec s’ha fet a Pep Duran (Barcelona 1955), escultor, pintor, escenògraf i professor de l’Institut del Teatre de Barcelona. L’obra és la fotografia d’una peça amb relleu que formen 25 bobines de fil que, segons el propi autor poden tenir diferents lectures: des de 25 ulls que poden fer referència a Argos, al “Fil d’Ariadna” o “un senyal al cel”, pensant en com es veurà l’obra penjada a les banderoles del carrer.

Al setembre, noves entrades disponibles de Rufus Wainwright

Les entrades pel concert que el músic Rufus Wainwright farà a L’Auditori de Girona en el marc de Temporada Alta que es van posar a la venda el passat 9 de juny s’han pràcticament esgotat. De tota manera a partir del 7 de setembre hi haurà disponibles noves entrades, la meitat de l’aforament de l’Auditori de Girona, que s’ha reservat per facilitar la venda de paquets i entrades amb descompte del setembre. Pel segon concert que el compositor farà al Festival, al Teatre-Auditori de Sant Cugat, encara hi ha entrades disponibles.