Las Listas de J. D. Wallovits al Poliorama

L'espectacle, protagonitzat per Francesc Garrido, reflexiona sobre la banalització de la figura del creador

J. D. Wallovits, realitzador de la premiada peL’lícula Smoking Room, debuta en la direcció teatral amb Las Listas, el títol neix de la novel·la ?El vèrtigo de las listas’, del famós filòsof i escriptor italià Umberto Eco, en la qual recorre L’obsessió de L’home per les llistes. L’espectacle, del qual Wallovits és també autor, ens transporta a un món en el qual tots els éssers humans són artistes i es desentenen les grans necessitats de L’home. El muntatge, que es podrà veure al Teatre Poliorama entre el 10 de febrer i el 14 de març de 2010, compta en el seu repartiment amb Francesc Garrido, que ja ha treballat anteriorment amb el director, Ariel Casas i Pep Cortés.

Wallovits, que ha escrit i dirigit L’obra, és conegut i aclamat per la seva creació Smoking Room (El Sindicat / Ovideo TV, 2002)-al costat de Roger Gual-, peL’lícula premiada als Goya en la categoria de millor direcció novell, entre D’altres guardons. El jove director, format en el món de la publicitat i que actualment prepara un nou llargmetratge per al juliol de 2010 titulat Els Animals, ja va presentar Las Listas i la seva companyia La Doma en el cicle InMotion en el marc del Festival Grec’09, on va ser una de les peces més aplaudides.
   
L’espectacle està protagonitzat pels cinematogràfics Francesc Garrido, que ha treballat anteriorment en diverses produccions de Wallovits i destaca per la seva aparició a Mar Adentro, Smoking Room, Pretextos, el truc del manco, etc.; Ariel Casas, que hem vist recentment en Rec 2 i Pep Cortés, més conegut en el món teatral on ha participat com a director i actor (Wit i L’hort dels cirerers de Lluís Pasqual, L’estiueig de Sergi Belbel, Platonov de Gerardo Vera, etc.) Tot i això, la seva carrera cinematogràfica destaca per la participació en llargmetratges de Ventura Pons, Luis García Berlanga, Bigas Luna, Fernando Trueba, Josep Maria Forn, etc.

Etiquetes: