L’Associació Catalana de Ràdio commemora els 25 anys de la seva fundació

L’acte ha coincidit amb la celebració de l’assemblea anual de l’entitat, i ha servit per destacar la influència de la ràdio com a sector

Redacció.- L’ACR va néixer l’any 1992, i ha passat de les 20 freqüències fundacionals a les prop de 200 de l’actualitat. Durant l’acte, celebrat avui a Món Sant Benet, el president de l’ACR Robert Serentill ha destacat que aquesta és l’única entitat representativa del sector radiofònic privat a Catalunya i que en l’actualitat 3 de cada 4 oients de ràdio de Catalunya escolta alguna de les emissores associades.
L’entitat ha anat creixent amb la incorporació tant de les emissores i cadenes d’empreses catalanes com de les emissores que pertanyien a cadenes d’abast estatal. Avui la ràdio privada suma 3 dels 4 milions d’oients de Catalunya –tot i que només 1 de cada 4 freqüències són privades, i la resta són públiques- i assoleix una quota publicitària entre els mitjans convencionals del 13 %, quan a la resta de l’estat arriba al 9 % .
L’acció corporativa de l’Associació Catalana de Ràdio, s’ha traduït al llarg d’aquests anys en accions de promoció del sector com a mitjà de comunicació al servei de la societat i en la promoció de la ràdio com a vehicle publicitari eficaç.
El president de l’ACR, Robert Serentill, ha destacat durant l’acte que l’ACR ha estat presents en tots els processos de reforma legislativa i ha impulsat accions contra les il·legals com ara l’enderrocament de les instal·lacions sense llicència al Tibidabo o la denúncia de les emissions al barri del Carmel o al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. Igualment s’han començat a cancel·lar les cessions il·legals d‘explotació de freqüències municipals com les dels ajuntaments de Santa Cristina d’Aro i Berga i n’hi ha que han estat denunciades per presumpta infracció de la normativa com les de Girona i Castellvell del Camp.
En l’àmbit de promoció sectorial de la ràdio Robert Serentill ha destacat les campanyes Radioeficàcia i la publicació de l’Informe anual del sector de la ràdio a Catalunya, o l’augment d’enquestes per a l’EGM Ràdio Catalunya.
L’acte ha reunit a Món Sant Benet representants de totes les cadenes i emissores de ràdio privades de Catalunya, en una jornada que ha comptat amb el Director General de Difusió Ignasi Genovès; el Secretari de Comunicació Miquel Gamisans, el Secretari de Difusió Antoni Molons i el President del CAC Roger Loppacher.
Finalment el President de l’Associació Catalana de Ràdio ha anunciat que la setmana que ve es faran públiques les conclusions de l’Informe de la Ràdio a Catalunya que l’entitat encarrega a la consultora Mediahotline des de 2007.