L’Ateneu Popular 9 Barris presenta el seu 18è Circ d’Hivern, amb el món de l’art com a teló de fons

L’espectacle, dirigit per Xavier Erra, es titula AAART! i s’inspira en Goya, Da Vinci, Miró i Malèvitx

Aquest dissabte 14 de desembre s’estrena el AAART!, el 18è Circ d’Hivern. Jonathan Frau, Nacho Flores, Carlos Lima, Irene Estradé, Sergio González es posen sota la batuta de Xavier Erra a les instal·lacions de l’Ateneu Popular 9 Barris. Un any més, l’Ateneu presenta un espectacle de circ de factura pròpia a Barcelona, una de les manifestacions circenses amb més trajectòria de la ciutat, que enguany arriba a la seva majoria d’edat. Dissabte l’espectacle comptarà amb la col·laboració de The Rigodonians, que tancaran la nit d’estrena.
Del 14 de desembre de 2013 fins al 12 de gener de 2014 es podrà veure aquest espectacle hivernal tan especial, que enguany proposa un viatge cap a les interioritats del món de l’art. Les tècniques acrobàtiques, la roda cyr, la corda, el clown i els malabars es trobaran amb els pinzells i les pintures. Els traços de Leonardo da Vinci, Francisco de Goya, Egon Schiele, Antonello da Messina, Arcimboldo, Georg Baselitz, Malèvitx o Joan Miró inspiren aquest espectacle únic. L’Ateneu Popular 9 Barris proposa una aproximació al món de l’art amb una nova mirada; una mirada desacomplexada, gestual, d’humor, emocional, irreverent… la mirada del circ. Tot això amb una escenografia d’una gran profunditat composta per telons de roba i diversos audiovisuals.
El viatge per la història de l’art comença amb les mirades i els somriures de complicitat d’Antonello da Messina, que es barregen amb els rostres de la companyia, i segueix amb les acrobàcies que inspira la gestualitat de les postures d’Egon Schiele. També es fa referència al famós dibuix de Da Vinci, inspirat amb les teories de Vitruvi, en què un cercle rodeja una figura humana, just com si estigués dins d’una roda Cyr. Goya va pintar en un dels seus caprichos l’ascensió i caiguda del poder, que es converteix en un equilibri mà a mà. L’artista alemany Georg Baselitz va pintar una sèrie de retrats en els quals la gent apareix cap per avall, i els artistes experimentaran aquesta sensació. Com Joan Miró, els artistes juguen amb l’espai de manera entremaliada, en quadres de dimensió coral, i com feia Giuseppe Arcimboldo amb els seus retrats de fruites i verdures, un clown malabarista imita el pintor amb l’ajut del seu carro de la compra.
El Circ d’Hivern d’aquest any ha comptat amb la inestimable col·laboració de l’Institut del Teatre, Barcelona Activa i La Central del Circ, a part del suport i l’especial complicitat de la Fundació Miró, on s’han rodat les projeccions que es visualitzaran al llarg de l’espectacle i que es combinaran i complementaran els números dels artistes.