L’auca del senyor Esteve al TNC

Una visió innovadora del clàssic de Rusiñol amb una gran companyia i música en directe

L’auca del senyor Esteve, publicada com a noveL’la L’any 1907 i representada per primer cop com a comèdia teatral el 1917, amb un èxit immens, és una de les obres cabdals del modernisme català i va ser la peça escollida per inaugurar oficialment el Teatre Nacional de Catalunya L’11 de setembre de 1997.

A La Puntual, una botiga familiar barcelonina fundada fa quatre generacions, la vida avança sense sotracs fins que Ramonet, el més jove de la família i relleu generacional del negoci, decideix no seguir la tradició familiar i dedicar-se a L’escultura. Santiago Rusiñol parteix D’aquesta trama per escriure un retrat magnífic i punyent de la burgesia barcelonina, menestral i treballadora, i de la confrontació entre L’artista i la societat.

L’encarregada de comandar aquesta nova posada en escena del gran clàssic de la comèdia catalana és Carme Portaceli, que hi aporta la vitalitat i L’enfocament irònic dels seus muntatges. En la nova dramatúrgia que signa amb Pablo Ley, L’acció es desplaça unes dècades en el temps per mostrar-nos la Barcelona del Franquisme, des del final de la Guerra Civil fins a la Transició.

Una dramatúrgia que parteix de la noveL’la sense deixar de banda la peça teatral, un grup extraordinari D’actrius i D’actors i cinc músics en directe dalt de L’escenari completen aquesta producció. L’espectacle es podrà veure a la sala gran del TNC del 3 de febrer al 21 de març.

Etiquetes: