L'Auditori de Barcelona presenta la temporada de tardor amb 42 produccions

Amb Daniel Barenboim, Jordi Savall, Quartet Casals, Katia Buniatishvili, Hagen Quartett, Matthias Pintscher, Mireia Farrés, Nuno Cohelo, Lina & Raül Refree i Marco Mezquida

Redacció.- L’Auditori de Barcelona torna a obrir les seves portes al públic amb una programació de tardor que ha estat redissenyada per tal de garantir la seguretat dels músics i el públic.
Aquesta programació planteja, en alguns casos, programes i formats alternatius als que havien estat presentats inicialment i manté la major part d’artistes convidats, tot articulant-se amb el relat artístic de la temporada, que té el tema de la Creació com a epicentre.
La Biennal de Quartets de Barcelona donarà el tret de sortida a la temporada 2020_2021 amb una proposta inèdita que reunirà, durant quatre dies, entre el 17 i el 20 de setembre, el Quartet Casals i altres formacions de renom, com els quartets Diotima, Dalia, Marmen i Cosmos, entre altres.
L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya iniciarà temporada el 2 d’octubre i oferirà 11 concerts amb solistes com Katia Buniatishvili, Emmanuel Pahud, Sebastian Knauer, Vera Martínez Mehner, Abel Tomàs, Maria Florea i Sara Ferrández, entre altres.
De les batutes que es posaran al capdavant de l’OBC, a més de la del seu titular, Kazushi Ono, cal destacar noms com Giedrė Šlekytė, Tabita Berglund, Matthias Pintscher, Lionel Bringuier, Ludovic Morlot, Nuno Cohelo o Josep Caballé Domenech. Trobareu detallada la programació de l’OBC en aquest enllaç.
La Banda Municipal de Barcelona començarà temporada la setmana següent, el dia 6, i oferirà 9 concerts durant la tardor. Amb la direcció del seu titular, José R. Pascual-Vilaplana, i el seu sotsdirector, Carlos Ramón, rebrà solistes com Maria Hinojosa o Ignasi Cambra, a més de les batuta convidada de Salvador Brotons.
Dins dels programes que farà la Banda, cal destacar el concert del grup MAP, que formen Marco Mezquida, Ernesto Aurignac i Ramon Prats, i que mostrarà com l’escolta és una eina poderosa amb la qual fer créixer la música. Aquest concert comparteix cartell amb les Sessions de L’Auditori i es realitza amb la col·laboració del Festival Internacional de Jazz de Barcelona.
La Música Antiga tindrà un nom propi amb la presència de Jordi Savall, que dirigirà música de Charpentier amb Le Concert des Nations i la Capella Reial de Catalunya el proper mes de desembre.
Respecte a la Música de Cambra, més enllà de la Biennal, visitaran la temporada noms tan prestigiosos com Daniel Barenboim que, en coproducció amb Bcn Clàssics, interpretarà al piano les Variacions Diabelli de Beethoven. El Hagen Quartett serà a L’Auditori de Barcelona per  celebrar el seu quarantè aniversari i la trompetista Mireia Farrés i la pianista Mercè Hervada presentaran el seu disc a la Sala 2 Oriol Martorell.
La Música Coral arribarà de la mà de A Ceremony of Carols, una de les obres més cèlebres de Benjamin Britten, que sonarà a càrrec de Veus-Cor Infantil Amics de la Unió.
La Covid-19 va impedir que alguns dels projectes de la temporada passada es duguéssin a terme. És el cas de l’estrena mundial de l’obra White de Pablo Carrascosa, un encàrrec de L’Auditori de Barcelona que es podrà veure el 12 d’octubre en el marc de les Sampler Sèries.
Les músiques modernes seran també un pilar de la temporada de tardor, amb el concert dins del cicle Sit Back de dos artistes de la volada de Lina i Raül Refree, que presentaran el seu nou àlbum el 4 de desembre, i de Nico Roig, que ens visitarà a l’octubre.
En l’àmbit de les Sessions, tindrem a Joana Gomila, que portarà el seu darrer disc a l’escenari de la Sala 3 Tete Montoliu. Xavi Torres revisitarà la música de Beethoven en un encàrrec realitzat per L’Auditori de Barcelona que ja s’hauria d’haver fet a la recta final de la temporada passada i que ha estat reprogramat, i gaudirem de l’ESMUC Jazz Project.
Tres produccions Familiars posaran el colofó a la programació dels propers mesos. Un dels clàssics de la casa, Ma, me, mi…Mozart!, farà gaudir un cop més a tota la familia juntament amb els darrers espectales familiars dels cossos estables de L’Auditori de Barcelona: L’OBC Balla Ravel i Banda Ampla.