L’Auditori de Girona acomiada la temporada de primavera amb l’esperat concert dels Amics de les Arts

Aquest divendres tindrà lloc la presentació oficial del quart disc d’un dels grups de referència de l’actual escena musical catalana.

Els Amics de les Arts decideixen fer una parada a Girona per presentar el seu quart disc Només d’entrar hi ha sempre el dinosaure. Un dels retorns més sonats de la temporada d’un dels grups de referència de l’actual escena musical, que ja ens va sorprendre i captivar amb els seus àlbums anteriors, l’aclamat debut, multipremiat i supervendes Bed & Breakfast (2009), Espècies per Catalogar i Tenim dret a fer l’animal. Un concert imperdible.

Els Amics de les Arts es caracteritza per unes cançons folk-pop, amb melodies senzilles i tocs electrònics, jocs de paraules i una certa dosi d’ironia. Un concert d’Els Amics de les Arts no és només la interpretació d’una sèrie de cançons; és un espectacle policromàtic on s’hi troben elements teatrals, projeccions de vídeo, molt d’humor i una posada en escena musical pensada per integrar el públic com a un més del grup.

A partir d’un viatge a Eivissa, el grup ha crescut any rere any. Quan van tornar, van anar a viure junts en un pis al carrer Muntaner de Barcelona i un any més tard ja auto editaven una demo: Catalonautes. Amb aquest primer treball van quedar finalistes al concurs de nous músics del Sona 9 d’aquell any i van actuar en el Festival Acústica de Figueres. Van quedar finalistes en la categoria de cançó d’autor i van guanyar el premi al millor grup per votació popular.

Al 2006 van editar el seu primer disc d’estudi, Roulotte Polar, i al 2008 Castafiore Cabaret, el qual es va encartar de manera gratuïta al número de juliol d’aquell any de la revista Enderrock. El 2009 van treballar amb Bed & Breakfast amb el qual van girar durant tot el 2010. Concert en coproducció amb The Project i Festival Strenes.