L’Auditori de Girona acull l’única actuació a Catalunya de Rufus Wainwright

L’artista actuarà a Girona, en solitari per presentar les seves darreres composicions

Redacció.- El cantant i compositor canadenc Rufus Wainwright actuarà a l’Auditori de Girona el dissabte 22 d’abril, en el marc d’una gira que està duent a terme a l’Estat espanyol. L’artista oferirà en solitari les seves darreres composicions i un repàs a la seva influent discografia. L’actuació serà a les 20 h a la Sala Montsalvatge.

Més que un cantautor, Rufus Wainwright és un músic total. El cantant i compositor canadenc conjuga el talent compositiu i interpretatiu en una obra que assumeix els dictats del folk, del pop de cambra, dels musicals, de la música clàssica i, fins i tot, de l’òpera. Unes creacions amb les quals ha aconseguit el respecte tant del públic com de la crítica. En aquest concert en solitari, a piano, guitarra i veu, oferirà les seves darreres composicions, com les incloses en el disc Unfollow the rules (2020), així com les grans cançons de la seva influent discografia.

Nascut el 1973 a Nova York (EUA), i fill d’una parella dedicada a la música folk, Wainwright es va donar a conèixer fa més de dues dècades amb l’àlbum Rufus Wainwright (DreamWorks Records, 1998), un treball molt aclamat per la crítica. La seva música té unes marcades influències líriques que van des de l’òpera fins a la cançó, passant pel musical. L’artista ha publicat 10 àlbums i ha escrit 2 òperes, entre d’altres, i ha obtingut nombrosos reconeixements.

 

Visita guiada a l’Auditori de Girona

 Coincidint amb el concert de Rufus Wainwright, des de l’Auditori de Girona i La Marfà – Centre de creació musical s’organitza una visita gratuïta a l’Auditori de Girona per conèixer-ne les interioritats i veure com funciona entre bambolines en un dia de concert. Es durà a terme a les 18 h i es mostrarà a les persones assistents com s’organitza i es planifica un concert d’aquestes característiques. En concret, es veurà la logística i la producció tècnica, l’acollida d’artistes, la rebuda del públic i, en definitiva, tot el que hi ha darrere d’una programació de concerts i que moltes vegades queda amagat pel gran públic. Les places són limitades i cal inscripció prèvia a la web de l’Ajuntament de Girona.