L’Auditori de Girona s’estrena com a espai d’exposicions amb “Partitures de ferro”

La mostra, que recull 23 escultures de Manel Palahí, s’inaugura oficialment avui, a les 19 h, i comptarà amb la presència de l’alcalde de Girona i del conseller de Cultura de la Generalitat

L’Auditori de Girona acollirà avui al vespre (19 h) la inauguració de la mostra “Partitures de ferro”, de l’escultor Manel Palahí, que servirà també de punt de partida i d’estrena d’aquest equipament com a espai expositiu de la ciutat. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, assistiran a la inauguració, al costat de l’artista Manel Palahí i del comissari de la mostra, Xevi Planas.

A través de 23 peces elaborades entre el 2011 i el 2013, Palahí, tal com explica al catàleg de l’exposició, ha volgut “donar cos a conceptes i vivències de la música entesa com el mitjà que ens transporta del món quotidià i funcional al món de la calma i el sentiment”. Dos elements –el “món musical” i el “món existencial”– que l’autor ha intentat mostrar a “Partitures de ferro”.

La mostra, que es pot visitar al vestíbul de l’Auditori des d’aquest dilluns, estarà oberta al públic fins a l’11 de gener del 2015. L’horari de visita és de dilluns a divendres, de les 10 a les 18 h, i els dissabtes i diumenges, de les 10 a les 13 h, a més de les hores en què l’Auditori és obert amb motiu de concerts, espectacles i altres activitats. Els dies festius de Nadal estarà tancat. L’entrada és lliure. 

A banda de la mostra, el dissabte 13 de desembre s’han organitzat dues activitats paral·leles, al mateix Auditori, per complementar l’exposició. A les 16.45 h, es farà una visita guiada a l’exposició, oberta a tothom. A les 17.30 h, tindrà lloc el debat “Escultura i música”, que comptarà amb la participació de l’escultor autor de l’obra, Manel Palahí; del comissari de la mostra, Xevi Planas, i el periodista i escriptor Antoni Batista. A les 19 h, tindrà lloc el concert El secret del silenci, amb Xevi Compte (bols tibetans, cants d’harmònics, monocordi i piano) i Anna Costa (violoncel).