L’Auditori es converteix en un agent actiu i potenciador de la programació de música contemporània a Barcelona

Samplers Sèries compta amb importants col·laboracions internacionals i portarà formacions referencials del sector

Sampler Sèries és la nova aposta de L’Auditori per les músiques de nova creació, una proposta innovadora que connecta L’Auditori amb les avantguardes musicals i que vol proporcionar noves experiències sonores al públic. És la primera vegada que Barcelona compta amb una programació regular de música de nova creació que inclourà un total de 10 concerts (de novembre a juny) que pretenen mostrar la pluralitat del sector, a més del circuit Huddersfield Contemporany Music Festival a Barcelona, els dies 24 i 25 d’octubre.

L’objectiu de Sampler Sèries és el de generar una nova experiència sonora al públic i pretén oferir una visió ben àmplia de l’abast de les músiques de nova creació: de la música escrita a la improvisació lliure, dels instruments acústics als dispositius electrònics, de la música performàtica a la instal·lació sonora. També posa en valor els elements d’R+D en la música, que s’integren de forma natural en els processos creatius. Amb Samplers Sèries, L’Auditori enllaça amb les tendències internacionals de New Music, per això compta amb importants col·laboracions amb organitzacions o festivals de referència, per aprofitar sinergies, duur a terme intercanvis, coproduccions, programacions compartides, etcètera.

Amb Sampler Sèries, també es vol construir la proposta en col·laboració amb els principals espais i institucions de la ciutat dedicades a l’art contemporani. En aquesta edició, es compta a la col·laboració del CCCB, el MACBA, la Fundació Tàpies i la Fundació Miró. A més, Sampler Sèries rep el patrocini de la Fundació Banc Sabadell.

El tret de sortida de Sampler Sèries es donarà amb el circuit Huddersfield. Aquest, és un dels grans festivals internacionals de referència en el món de les noves músiques i els dies 24 i 25 d’octubre es farà una reproducció a petita escala a Barcelona.

Per fer el seguiment del dia a dia de Sampler Sèries, i alhora, ser l’àgora virtual del sector, L’Auditori ha impulsat el blog http://samplerseries.blogspot.com.es/. L’objectiu és que la comunitat virtual sigui partícip de tots els passos que es van fent entorn aquesta nova programació.