L’Auditori i Produccions ContraBaix organitzen un cicle anual de jazz

La programació s'iniciarà el 8 D'octubre i durarà fins al desembre

L’Auditori acull a partir del proper mes D’octubre Jazz a L’Auditori – Cicle ContraBaix. Aquesta proposta, organitzada per L’Auditori de Barcelona i L’empresa catalana Produccions ContraBaix, portarà durant les properes temporades diversos concerts de jazz i músiques afins protagonitzats per destacats noms de L’escena nacional i internacional, amb una periodicitat D’un concert al mes aproximadament.
 
Jazz a L’Auditori ? Cicle ContraBaix programarà des de L’octubre a desembre de 2009 quatre espectacles, que portaran a la capital catalana el free jazz avantguardista europeu D’Atomic (8 D’octubre); el retorn discogràfic després de 15 anys D’espera de Mònica Green (7 de novembre); L’aniversari dels primers 25 anys de carrera musical de Martirio (4 de desembre); i la presentació del nou projecte, i treball discogràfic, del contrabaixista Javier Colina i L’harmonicista Antonio Serrano (17 de desembre). Tots els concerts es faran a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori, amb L’excepció de L’actuació de Javier Colina y Antonio Serrano Quartet, que se celebrarà a la sala barcelonina Luz de Gas.
 
Amb la creació D’aquest nou cicle la programació de músiques modernes de L’Auditori amplia el seu ventall regular dedicat al jazz, que fins ara se centrava en el cicle Vermut Jazz celebrat durant la primavera a L’espai exterior de L’Auditori i en les col·laboracions anuals amb el Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Jazz a L’Auditori ? Cicle ContraBaix també consolida a Barcelona una nova finestra estable i periòdica oberta al jazz, totalment complementària a L’oferta de les sales privades i altres festivals i mostres estacionals programades a la capital catalana.
 
Per la seva banda, per a Produccions ContraBaix, la creació D’aquest nou cicle suposa un important salt qualitatiu en la seva trajectòria com a promotor de concerts de jazz. Des del seu naixement com a programador local a Sant Feliu de Llobregat, ContraBaix ha tingut un sostingut creixement, fins a establir una xarxa de concerts regulars a diverses ciutats del Baix Llobregat en un període de cinc anys. La ferma aposta pel jazz realitzat a Catalunya i a la resta de L’estat que sempre ha caracteritzat a ContraBaix ha possibilitat sinèrgies entre els artistes i músics i ha permès generar un projecte de producció més ambiciós que treballa tant per consolidar-se a L’escena estatal com en la internacionalització de les seves propostes. Amb Jazz a L’Auditori – Cicle ContraBaix aconsegueix, amb la col·laboració de la programació de músiques modernes de L’Auditori, un espai propi de programació a Barcelona, on presentar tant la producció pròpia com alguns dels artistes i projectes musicals més importants del panorama jazzístic nacional i internacional. La gran oportunitat D’obrir-se a nous públics, el gran ressò popular i mediàtic dels espectacles programats a L’Auditori i L’aposta per la qualitat que caracteritza la seva primera edició fan de Jazz a L’Auditori ? Cicle ContraBaix un dels projectes més importants i il·lusionants dins de la breu, però intensa, carrera de ContraBaix.