L’Auditori reuneix durant una setmana els millors exponents del nou talent nacional i internacional al Festival Emergents

El festival integra les grans institucions del país dedicades a la música: l’OBC, la Banda Municipal de Barcelona, la JONC, Joventuts Musicals de Catalunya, l’ESMUC, el Conservatori del Liceu i el Taller de Músics i ECHO

Redacció.- Del 18 al 23 d’abril L’Auditori reuneix els millors músics del futur en una setmana en la qual se celebraran una vintena de concerts que van de la música de cambra al jazz passant per la simfònica. L’Emergents Barcelona Music Festival és una de les grans novetats de la temporada 2016-2017 de L’Auditori. Aquest festival, que posa en valor el nou talent d’aquí i d’arreu, neix de la temporada de música de cambra i s’estén fins arribar a la música simfònica i el jazz. Emergents integra, a més, les grans institucions del país dedicades a la música: ECHO, l’OBC, la Banda Municipal de Barcelona, la JONC, Joventuts Musicals de Catalunya, l’ESMUC, el Conservatori del Liceu i el Taller de Músics. El festival l’inaugurarà la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) que presentarà un dels talents més polifacètics del moment, el multiinstrumentista Sergey Malov. Durant tota la setmana passaran per L’Auditori joves músics reconeguts amb premis obtinguts en esdeveniments tan importants com la Mozart Competition de Salzburg, la Jascha Heifetz International Competition, la Tokio Competition, l’ARD de Munic, el Premi de Composició Reina Sofia, el Concurs internacional de piano Alicia de Larrocha, el Concurs Internacional de Ginebra, el BBC New Generation Artists, la Haydn Competition de Viena, la Rostropóvitx Junior Competition o la Duetch National Competition del Concertgebouw d’Amsterdam.
L’activitat del festival s’estructura en dues franges horàries diferenciades. A la tarda, se celebraran concerts triples que permetran descobrir joves talents nacionals i internacionals, mentre que, als vespres, es tancaran les jornades presentant joves valors del jazz català, coordinadament amb l’ESMUC, el Conservatori del Liceu i el Taller de Músics. Alguns dels noms propis que s’hi podran escoltar són Lluc Casares, Xavi Torres o Eva Fernández, entre d’altres.
Durant el festival Emergents Barcelona Music Festival tocaran a L’Auditori els ECHO Rising Stars, el pianista Luis Grané, el quintet de vent Azahar, que arriba després d’haver guanyat l’ARD de Munic, i es dedicarà un dia sencer al quartet de corda que estarà comissionat per Jonathan Brown del Quartet Casals. El programa permetrà debutar a Barcelona dos joves quartets internacionals multipremiats, l’Armida Quartet i el Novus String Quartet i presentarà per primera vegada també a L’Auditori el Dalia Quartet. La Banda Municipal convidarà dos solistes: un serà el violoncel·lista català Òscar Alabau, que arriba a L’Auditori després d’haver debutat al Wigmore Hall de Londres, i l’altre és Peter Moore, que als 18 anys ja va entrar a formar part de la London Symphony, esdevenint així el músic més jove de la història en aconseguir-ho. L’OBC, sota la direcció de Lawrence Foster, presentarà 5 solistes excepcionals, tres d’ells d’àmbit nacional i dos d’internacional: el violoncel·lista Aurelien Pascal, que als 11 anys va guanyar la Rostropóvitx Junior Competition, i la violinista Rosanne Philippens, de la Deutch National Violin Competition al Concertgebouw d’Amsterdam.