Lectura dramatitzada de fragments de l’obra Purga, de Sofi Oksanen al Teatre de Salt

Ramon Simó, amb la complicitat de Maria Molins i Andrea Portella, farà una posada en escena especial

Aquest dimarts 8 de març a les 21h, coincidint amb el Dia de la Dona Treballadora, el Teatre de Salt presenta la lectura dramatitzada de fragments de l’obra Purga, de Sofi Oksanen, una de les figures finlandeses més consolidades amb una obra traduïda a més de 40 llengües. Aquesta obra es va estrenar el passat mes d’abril al TNC, sota la direcció de Ramon Simó. La lectura dramatitzada, que ara es farà a Salt, comptarà amb la interpretació de les seves principals protagonistes, Maria Molins i Andrea Portella.

Purga és la història d’una jove estoniana que s’ha escapat d’una màfia que la volia explotar sexualment. La noia es presenta d’amagat on viu la germana de l’àvia, reclosa en una casa de camp plena d’objectes de l’antic règim comunista, que no paren de recordar-li el preu que ha hagut de pagar per sobreviure. Un dolorós viatge de trobament amb les arrels familiars, trencades per la violència stalinista i les diferents actituds de les víctimes respecte dels invasors.

Ramon Simó, amb la complicitat de Maria Molins i Andrea Portella, farà una posada en escena especial al Teatre de Salt d’1 hora de durada aproximadament que comptarà de tres parts: presentació i contextualització de l’obra a càrrec del director; lectura dramatitzada de fragments de l’espectacle; i col·loqui posterior amb l’equip artístic.

Aquesta lectura compta amb el suport de la Xarxa Dones Girona i la recaptació de l’espectacle es destinarà al col·lectiu.

(Fotografia David Ruano)