Lectura pública dels nominats als IX Premis Gaudí

Els actors Miranda Gas i Francesc Orella desvelaran els noms dels finalistes a les 22 categories dels premis

Redacció.-El pròxim dijous 29 de desembre, a les 11 del matí, l’Acadèmia del Cinema Català farà públics els Nominats als IX Premis Gaudí. Els actors Miranda Gas i Francesc Orella seran els encarregats d’obrir els 22 sobres de cada una de les categories i llegir els noms dels quatre nominats. L’ofici tindrà lloc a l’Auditori de La Pedrera (Passeig de Gràcia, 92. Barcelona) en un acte on també intervindran Xavier Bas, sots director de la Fundació Catalunya-La Pedrera, i Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català. A la lectura de Nominats estan convidats els productors, actors, directors i equips tècnics de les pel·lícules candidates, els acadèmics i professionals del sector cinematogràfic. Els Notaris que certifiquen el procés de votacions i el recompte de vots són els Srs. Andujar & Roselló & Martínez de Salinas, de Barcelona. 

La plataforma de divulgació de la cultura audiovisual LIVEMEDIA, amb la col·laboració de Bande à Part, ofereix la lectura de nominacions a través de vídeo livestream connectat a la pàgina inicial de la web de l’Acadèmia (www.academiadelcinema.cat) i a la del diari La Vanguardia (www.lavanguardia.com ) El reproductor estarà disponible el matí del dia 29 de desembre.

Enguany participen als IX Premis Gaudí 74 produccions, entre llargmetratges, documentals, pel·lícules per a televisió, pel·lícules europees i curtmetratges, a més de 10 pel·lícules on intervé talent català. Un total de 424 acadèmics han estat cridats a emetre el seu veredicte a la primera volta de votacions de la vuitena edició dels Gaudí, que va començar el passat 1 de desembre i resta oberta fins el dia 26 del mateix mes. Aquest any es concedirà a Josep Maria Pou el Premi Gaudí d’Honor 2017, l’actor i director rebrà el màxim reconeixement del cinema català a la gala dels IX Premis Gaudí per el seu recorregut de mig segle d’ofici als escenaris i la pantalla.

Dimarts 3 de gener de 2017 s’inicia la segona volta de votacions dels Premis Gaudí, on els acadèmics han d’escollir un nom o un títol d’entre els 4 nominats per categoria. Els guanyadors es coneixeran a la gala de lliurament dels Premis Gaudí, diumenge 29 de gener de 2017, a l’Auditori del Fòrum del CCIB, presentada per l’actor Bruno Oro i amb direcció artística de Lluís Danés.

Crèdits Acadèmia del Cinema Català

L’Acadèmia del Cinema Català es va fundar el 2008 amb la finalitat d’atorgar els Premis Gaudí, que varen prendre el relleu dels Premis Barcelona, impulsats i organitzats pel Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya. Actualment l’Acadèmia compta amb 466 socis. La Junta directiva de l’Acadèmia està formada per Isona Passola, presidenta, Sergi López, vicepresident; Elisa Plaza, secretaria; Maria Rosa Fusté, tresorera i els vocals Pep Armengol, Josep Maria Civit, Aina Clotet, Cesc Gay, Edmon Roch i Clara Segura.