L'Embarraca't de Figueres acull New York Ska Jazz Ensamble

La banda americana actuarà aquest divendres a la Plaça Europa de Figueres

New York Ska Jazz Ensemble és un bloc compacte de músics amb milers de concerts a les seves esquenes i una de les bandes més demandades degut als seus excitants directes. NYSJE va néixer durant una gira europea de The Toasters en 1994. La idea era crear un combo que, a partir de l’ska instrumental clàssic, englobés els ritms i harmonies del modern jazz. Freddie Reiter i Rick Faulkner, dos dels Toasters, van pensar en gent de The Scofflaws i en Devon James, guitarrista dels mítics The Skatalites, per crear la seva superbanda. Tots ells van acceptar.


Des d’aquesta idea inicial fins a dia d’avui han passat més de quinze anys, temps en el que s’han convertit en tot un referent de la música ska, actuant per totes parts i als events més importants del gènere. La seva formació ha canviat, tant que només resta Freddie Rocksteady Reiter, tot i que la seva proposta musical es manté intacta: interpretar standards de jazz amb ritmes jamaicans, versionar temes diversos i donar cabuda a les seves pròpies composicions. Amb 10 àlbums editats i un increïble directe, son una aposta segura no només per als seguidors del reggae i l’ska, sino també per tots els amants de la música negra en general.

Sens dubte un nou repte musical per aquests grans músics i una oportunitat única per assaborir aquest ritme tan calent que els ha fet ser considerats plat principal en les grans nits de ball.