L’emblemàtic espectacle Ölelés celebra els seus 10 anys a escena amb un remuntatge al Mercat de les Flors

El muntatge es podrà veure durant 7 dies i arribarà així a les 100 funcions, sumant els espectadors de Barcelona als 22.000 espectadors de 25 països que ja han vist el muntatge

La productora Alta Realitat recupera, a partir del 9 de gener, un espectacle que va marcar la dansa catalana ara fa 10 anys, que es podrà veure al Mercat de les Flors a partir del 9 de gener. El 2004, Damián Muñoz i Jordi Cortés s’aliaven per dur sobre l’escenari una obra pertorbadora i bonica, que va ser aclamada per la crítica i que avui avalen més de 100 funcions, diverses gires internacionals i reconeixements de tot tipus, entre ells el Premi Ciutat de Barcelona pel Millor espectacle de dansa 2004. El periple tan poc habitual en una disciplina com la dansa hauria estat possible sense una tercera persona: Raül Perales, actor, productor i realitzador audiovisual d’Alta Realitat, que va confiar des del primer moment en la proposta artística i la va projectar més enllà dels espais reservats a aquesta art i va projectar Ölelés, aconseguint que creués fronteres i llenguatges per passar de la literatura, a l’escena i d’aquí al cinema.

La reposició s’acompanyarà d’una exposició que reflecteix el periple de l’obra, i que tindrà lloc al mateix hall de la sala Pina Bausch. La mostra inclourà fotos, cartells, recull de premsa i articles, vídeos i peces de roba. A més a més, es podrà veure Coup de Grâce, curtmetratge en què es va convertir l’obra el 2009. Se’n farà una projecció cada dia del 9 al 18 de gener, a la sala de projeccions del Mercat de les Flors, abans de la funció.

Olelés mostra el retrobament de dos amics després de quaranta anys de distanciament físic i espiritual, tot i haver estat com germans quan eren joves. En aquest nou rencontre voldran solucionar aquell conflicte del passat que els va distanciar. Un diàleg que relaciona ölés (en hongarès, matança) i ölelés (petó), dues paraules que s’assemblen i tenen la mateixa arrel en aquesta llengua. L’obra que s’inspira en L’última trobada de Sandor Márái, i que proposa un format poc habitual: un duet entre dos homes. Com els dos personatges, Damián Muñoz i Jordi Cortés es retroben a Barcelona, en aquest cas 10 anys després, per recuperar aquesta peça única.