
22 juny 2018 L'encanteri clàssic-electrònic de Nils Frahm arriba a L'Auditori amb el cicle Sit Back
Amb la segona edició del Sit Back, L’Auditori potencia les músiques modernes en un format que prioritza les propostes artístiques i la qualitat de l’experiència del concert
Redacció.-L’Auditori consolida, temporada rere temporada, noves propostes que amplien la seva oferta i que l’apropen a públics cada vegada més diversos.
El músic i productor Nils Frahm, nou confirmat al Sit Back
El pianista i compositor alemany Nils Frahm és conegut per les seves propostes a cavall entre la música clàssica i electrònica, a través d’un enfocament poc convencional de l’ús del piano acústic, l’electrònic i els sintetitzadors.
A qualsevol projecte en què participa, sigui amb la producció dels seus propis enregistraments o en la gran quantitat de col·laboracions amb altres artistes de referència (F. S. Blumm, DJ Shadow, Machinefabriek, Ólafur Arnalds o el seu projecte Nonkeen), sempre s’aprecia la voluntat d’esdevenir un refugi per a públics que es resisteixen a les dinàmiques de vertigen a que ens arrossega el nostre dia a dia accelerat.
Aquesta capacitat d’abstracció que transmet la seva música es va poder apreciar en la seva fantàstica actuació durant el passat Primavera Sound, on va presentar el seu últim disc All Melody. La seva propera visita el 20 de novembre a les 21h a la Sala 1 de L’Auditori promet, sense cap mena de dubte, un viatge alternatiu a allò que estem acostumats a escoltar. Un concert cocomissariat per L’Auditori i el Primavera Sound.
L’indie-folk rock de Damien Jurado inaugurarà la nova temporada del Sit Back
Damien Jurado arriba al Sit Back de la mà de l’Afluent i farà parada a Barcelona en el marc de la gira que està preparant per l’octubre i que el portarà també a Madrid i a València. A L’Auditori el podrem escoltar el proper 20 d’octubre amb format de banda i presentant-nos el seu últim disc: The Horizon Just Laughed.
Els sons orientals d’Indiamore
Una altra col·laboració és la de l’In-Edit Festival de Cinema Documental Musical de Barcelona mitjançant el projecte Indiamore de l’artista Chassol amb el qual celebrarem també els 50 anys del Festival de Jazz de Barcelona. A Indiamore, Chassol viatja a les ciutats índies de Calcuta i Benarés, de les quals extreu ambients, sonoritats i músiques que tradueix i elabora amb la seva banda i que converteix en un disc i un documental imprescindibles que es podran escoltar i veure a L’Auditori el 28 d’octubre.
Sit Back, una primera edició amb gran èxit de públic
Sit Back és una actitud. Una nova manera d’escoltar. Una experiència. Un viatge conjunt que convida el públic a seure còmodament i a escoltar els artistes en les millors condicions acústiques possibles.
La primera edició del cicle Sit Back va oferir una desena de projectes que tingueren una molt bona rebuda per part del públic –tres dels concerts amb entrades exhaurides i un 83% d’ocupació mitjana-, amb nits tant memorables com els concerts de Jóhann Jóhannsson, la revisitació que GoGo Penguin va fer de la banda sonora del documentalKoyaanisqatsi dins del Festival In-Edit, la presentació dels darrers treballs de Hauschka i de Wolfgang Voigt, més conegut com a GAS, o els directes d’Exquirla, Newton Faulkner,Núria Graham, Maria Rodés i Pau Vallvé.
El cicle Sit Back ens apropa a músics que parteixen de múltiples substrats sonors, estètics i conceptuals i que conformen una programació lligada sota una idea comuna: l’escolta. Amb Sit Back, L’Auditori reivindica la qualitat de l’escolta com a valor essencial i posa de relleu la necessitat de plantejar-nos no només què escoltem, sinó també de quina manera ho fem.
La programació s’elabora conjuntament entre L’Auditori i promotors consolidats del panorama català de la música moderna, com són l’In-Edit Festival de Cinema Documental Musical de Barcelona, la cooperativa cultural L’Afluent, la plataforma social de concerts Cooncert, la sala Razzmatazz, el MUTEK, el festival Primavera Sound i El Segell del Primavera.