Leo Bassi estrena el cicle ?Tertúlies de circ?

La Central del Circ inicia un cicle de tertúlies obert al públic en general

Amb la voluntat D’acostar el circ al públic en general i facilitar espais de trobada entre professionals, estudiants i amants del circ, La Central del Circ organitza un nou cicle de xerrades sota el títol ?Tertúlies de circ?. El cicle va adreçat a tothom qui treballi, estudiï, estimi o senti curiositat pel món del circ. Les xerrades són gratuïtes.
Es desenvolupa a les carpes de La Central del Circ, situades al Parc del Fòrum de Barcelona. La Central del Circ és una iniciativa de L’Ajuntament de Barcelona, té el suport de la Generalitat de Catalunya i està gestionada per L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC).

El cicle començarà demà dilluns 28 de setembre amb la tertúlia ?Del circ a la provocació?. Hi intervenen Leo Bassi (pallasso que, provinent D’una família de circ tradicional, actualment actua a Barcelona amb el nou espectacle Utopia), Miquel Badosa (membre de La Fura dels Baus, que el 16 de desembre portaran a L’Auditori de Barcelona L’òpera Carmina Burana) i Joan Busquets (membre de la Puça Espectacles, director del festivall Pallassòdrom de Vila-seca i antic membre de la desapareguda i popular Companyia Ínfima La Puça). El moderador serà Vicent Llorca (director de la revista Zirkòlika).

Dimecres 7 D’octubre el cicle continua revisant ?Els inicis del nou circ a Catalunya? amb algunes de les companyies que van impulsar el circ contemporani al país a les dècades dels 70 i 80 del segle passat i que avui continuen en actiu: Escarlata Circus (directors artístics de la Fira de Circ Trapezi de Reus, ara amb Devoris causa en cartell), Boni (a punt D’estrenar Morituri), Desastrosus Cirkus (Circant la mar brava), Karoli (L’home roda), i Los Excéntricos (Rococó bananas). El moderador serà Jordi Jané (crític de circ i soci fundador de L’APCC).

Dimecres 28 D’octubre es parlarà de L’auge de les dones pallasses a ?Pallasses, una espècie en vies D’expansió?, amb Alba Sarraute (Premi San Miguel de votació popular a Fira Tàrrega 2009 pel seu espectacle Mirando a Yukali), la companyia Lolita Corina (Premi del públic al millor espectacle de sala a la XI Fira de Teatre de Ciudad Rodrigo 2008 per Las Gallegas) i Pepa Plana (pallassa i directora artística del Festival Internacional de Pallasses D’Andorra). El moderador serà el pallasso Albert Vinyes.

El cicle es tanca dimecres 11 de novembre analitzant ?La direcció escènica en els espectacles de circ?, amb Michel Dallaire (artista, director i formador, pallasso al Cirque du Soleil i director de companyies com Gosh o Los Galindos), David Gol (actor, pallasso i director del darrer espectacle de Monti&Cia., Classix-Klowns) i Àlex Navarro (pallasso i formador, director de Las Gallegas de la Cia. Lolita Corina i Humortal de E.F.S., Premi al millor muntatge estranger a L’Ansan Street Arts Festival 2008, Corea).

Etiquetes: