la punxa el Dia Internacional de les Dones aparelladors

Les aparelladores reivindiquen el Dia Internacional de les Dones

El Col·legi d'Aparelladors de Girona il·luminarà la façana de la Punxa de color violeta

Redacció.- Aquest 8 de març és el Dia Internacional de les Dones i és per aquest motiu que el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació il·luminarà la façana de la seva seu, l’edifici de la Punxa, des d’aquest divendres fins dilluns, de color violeta per reivindicar la presencia de la dona en la professió i els estudis d’arquitectura tècnica. També es presentarà la Comissió d’Igualtat de Gènere de l’Arquitectura Tècnica, en un acte que tindrà lloc el proper dilluns 8 de març a les 18 h per videoconferència, i que comptarà amb la presència de dones tècniques referents al sector per celebrar aquest dia tant especial pel col·lectiu femení.

El programa de la jornada del Dia Internacional de les Dones contempla la presentació de la Comissió d’Igualtat de Gènere de l’Arquitectura Tècnica de Catalunya, a càrrec de Natàlia Crespo, aparelladora, així com la presentació de l’estudi sobre la Perspectiva professió 2020. A què es dediquen les arquitectes tècniques? que anirà a càrrec de la també aparelladora Teresa Arnal.

També hi haurà una conferència amb un posterior col·loqui amb el títol Per què ens hem d’agrupar? a càrrec de Núria Carrera, presidenta de la Comissió de Dones i Presidenta de la Sectorial d’Acció Social, Ensenyament i Humanitats i vicepresidenta de la Intercol·legial de col·legis catalans.

El món professional de l’arquitectura tècnica ha estat fins fa poc temps un col·lectiu predominantment masculí. Els homes són encara majoria però les dones, de mica en mica, van assolint un paper més destacat dins la professió. Segons indiquen les dades d’un estudi del Col·legi d’Aparelladors de Barcelona, les dones aparelladores representen avui un 22% del col·lectiu, mentre que fa uns 25 anys aquesta proporció era tan sols d’un 11%.