Les arrels de la música africana al Palau de la Música

La formació Esclat Gospel Singers està dirigida pel manresà Ramon Escalé

La formació Esclat Gospel Singers actuarà al Palau de la Música Catalana avui a les nou del vespre. Aquest cor de gospel, dirigit pel pianista i compositor manresà Ramon Escalé, està format per més de 40 membres que ja fa més de nou anys que fan arribar la música negra tradicional a tots els racons de Catalunya.
Esclat Gospel Singers portarà al Palau de la Música el seu projecte més ambiciós fins al moment: ?From roots to heaven?. Es tracta D’un muntatge a capel·la amb L’aportació dels cantaires i els solistes del cor, així com dels tres percussionistes de Kessenge Ensembre. L’espectacle, que transportarà al públic fins a les arrels del Gospel a través de les veus del cor i del so de les percussions, permetrà gaudir d’un viatge musical entre les cultures africana i afroamericana en la seva expressió més tradicional.

?From roots to heaven? inclou temes molt diversos: des de temes procedents de la tradició africana de les ètnies sotho, xhosa i zulú fins a D’altres composicions que enllacen el gospel amb el moviment de protesta anti-apartheid a Sudàfrica, passant per les versions africanes de negro spirituals tan coneguts com Hush, Somebody?s calling my name o Even to the Lord.

Esclat Gospel Singer ja van posar en escena ?From roots to Heaven? al Mercat de Música Viva de Vic, al festival de Blues de Cerdanyola, al Teatre Kursaal de Manresa o al Teatre Grec. En aquesta actuació al Palau de la Música, comptaran amb la participació dels cors de la Xarxa Gospel de Catalunya, formada per Gospel Sons (Mataró), GospeL’Hearts (L’Hospitalet), Barcelona Gospel Messengers (Barcelona), el Cor Gospel de Montmeló, Argentona Cor de Gospel i Ubuntu.